29 Eylül 2009 Salı

Yağızcık 2 aylık



Oğluşum doğalı 2 ay 2 gün oldu. Aslında bu yazı 2 gün önce yazılmalıydı fakat ufak sağlık sebeplerinden dolayı rötar yaptı..:)
Bir değişti Yağızcık sormayın, her resimde başka çıkıyor biz bile şaşırıyoruz.. Zaman çabucak geçiyorya bazen bu çabuklukta insan çok şeyi unutuveriyor unuttuğumda oğluşta olan değişiklikleri anımsamak için ay ay yazmayı düşünüyorum bu değişiklikleri hani olurda benim gibi yeni anneler takip eder belki yol gösterir ;)

* Kakası düzene girdi çoğunlukla hergün yapıyor, eğer yapmadığı gün olursa ertesi gün günde 2 kez yapıyor..

* Gaz problemimizçoğunlukla bitti. Gaz ilacı olarak  ben Zinco dan memnun kaldım çok tavsiye ederim tabi mutlaka doktorunuza danışarak, doğal yağlardan olduğundan da herhangi bir yan etkisi vs de yok.

* Başını birkaç dakika dik tutabiliyor, ayaklarının üzerinde ara ara basıyor

* Gülücüklerimiz sıklaşmaya başladı, keyifli olduğunda ve onunla keyifle konuşulduğunda mutlaka tepki veriyor.

* Sabah mutlaka 06:30 la 07:00 arası uyanıyor hava aydınlanıyorya sabah olduğunu anlıyor herhalde anlatmaya çalışıyorum oğlum daha erken yat havanın aydınlanmasına aldanma diye ama nafile..:)

* Arada yanından kaybolduğumda tekrar yanına geldiğimde çok heyecanlanıyor elleri kolları havada sevinme hareketleri yapıyor.

* Seslerin geldiği yöne doğru kafasını çeviriyor.

* 2 saatte bir olan emme saatleri 2,5 - 3 saate çıktı.

* Gündüz uyuma sıklığı azaldı, uyanık kaldığı saatler fazlalaştı.

* Ağlama stilleri fazlalaştı, acıktım ağlaması başka, ilgi gösterin ağlaması başka, uyku ağlaması başka oldu. Arada henüz anlayamadığım değişik seslerde çıkarıyor.

Aklıma gelenler bunlar..  Velasıl oğluş büyüyor..

ps: Nedense resimlerde sanki olduğundan daha esmer çıkıyor yoksa banamı öyle geliyor anlamadım..

28 Eylül 2009 Pazartesi

yağız azcık uf oldu

Evet ben topladım  kendimi fakat bu seferde dün geceden beri Yağızın hırıltısı başladı , kusukla arada balgama benzer birşey çıkarıyor, ateşi 37 den yukarıya çıkmadı şükür şuana kadar , Yarın doktora götüreceğim. Ara ara öksürüyor gibi yapıyor. Kakasında uykusunda herhangi bir değişiklik yok. Tecrübeli anneler yarına kadar evde ne yapabilirim.?

Salgın..

Geçen hafta içi kardeşim, annem ve birkaç gün önce babam aynı durumdaydı. Cumartesi gece bende. Mide bulantısı ile başladı dedim herhalded üşüttüm midemi, nerde yarım saat sonra bulantı fazlasıyla arttı, üstüne istifra eklendi, sabah karşı karın ağrısı ve ishal başlad anlayacağınız sabahı zor ettim istifra etmekten elimde kolumda can kalmamıştı oğluşu kucağıma alamadım halsizlikten. Sabaha karşı dama dedi böyle giderse oğluşa faydam olmayacaktı eşimi uyandırdım doğru acile..
Acildeki hemşire  gündür bu şikayetlerle gelenlerin sayısı belli değil dedi. Hemen tahlillerim yapıldı serum bağlantı bulantı kesici iğne yapıldı uyandığımda tahlil sonuçlarımın  iyi olmadığını yüksek miktarda mikrop olduğunu söylediler ikinci serum ve iğnede yapıldı anca  gibi kendime gelebildim.. Tabi bu durumda çocuklara bulaşmadı daha kolay olurmuş devamlı ellerimi yıkamamı göğsümü ve ellerimi temiz tutmamı söylediler.

Anlayacağınız düm yarım günü hastanede kalan yarım günüde evde halsiz bitap bir şekilde yatarak geçirdim, oğluşlada emzirme zamanları dışında babişkosu ilgilendi..

Aslında dün yağızın 2. ayını kutlayacak ondaki değişiklikleri yazacaktım ama olmadı inş yarın paylaşırım sizlerle..

Aman kendinize dikkat edin Bodrumda olan salgın sizlere kadar gelmesin...

24 Eylül 2009 Perşembe

Tatil...


Ramazan bayramlarını çocukluğumdan beri Bodrumda ailemle birlikte geçiririm, artık bizde çekirdek bir aile olduğumuza göre ayrılmanın zamanı gelmiş :) Şaka bir yana iş hayatı, o bu şu derken uzun zamandır ne Bodrum dışına çıkabildik ne de tatil yapabildik. Bu tatili çok hak ettik çook ;)
2 günlüğüne Datça- Palamutbüküne gittik kardeşim, eşi Melike ve kızları niloşla. Harika zaman geçirdik, tavsiye ediyorum mutlaka palamutbükünü ziyaret edin. Sakin, sessiz, duru harika bir köy. Bayram tatili dolayısıyla o kadar kalabalık olmasına rağmen hala sessizdi o kadar yani..


Up uzun bir sahili var, harika denizi var, leziz yemekleri var, mis gibi havası var. Bodrumdan feribotla 2 saatte geçtik Datçaya, ordan yarım saatte de Palamutbüküne..


Yağız ilk kez denizle canlı canlı tanıştı. Benle yaşarken bol bol girmiştik tanışmıştı ama canlı canlı ilk kez bu tatilde tanıştı. Soğuk geldi sanırım pek hoşlanmadı...

Bol bol yedik, içtik, eğlendik, denize girdik, dinlendik. Kocişkoma teşekkür ediyorum bu tatili bana armağan ettiği için. Melikoşa, kardeşime ve niloşuma ayrıca teşekkür harika zaman geçirttiler..Bazı resimler paylaşıyorum sizinle. Herkes her tatilde bizim gibi harika zaman geçirsinler..:)









19 Eylül 2009 Cumartesi

Şekerli bayramlar



ŞEKER TADINDA GÜZEL BAYRAMLAR DİLİYORUM

Ailemizle, sevdiklerimizle; sağlıklı, mutlu, huzurlu, barış dolu, felaketsiz daha nice bayramlar geçirelim.

Sevgilerimle...

Pazar attası ve bebek arabası



Pazar gezmesinde çekilmiş bir foto. Ama bahsetmek istediğim gezmemiz değil bebek arabamız. İlk yazılarımda yazmıştım bu arabayı çok beğendiğimi arkadaşım glsh kullandığını memnun olduğunu.
Olurda beni takip eden anne adayları vardır. Biz arabamızdan çok memnunuz. Küçük ptarik kullanışlı araba almak isteyen herkese tavsiye ediyorum. Tek kötü yanı bu aparatı çıktığında diğer büyük aparatı takıldığında uyuma pozusyonu için yatmaması.

Gördüğünüz aparat çıkıp araba koltuğu olarak kullanılıyor kalan mekanizması ise çook küçülüp yer kaplamıyor.

Düşünenler için tavsiye ediyorum..
Maxi cosi quinny zapp marka ve model adı..

17 Eylül 2009 Perşembe

Acıyoo...

Dün oğluşu emzirip yatırdım biraz arası geçti göğsüm sızlamaya başladı pek önemsemedim açıkçası normal sızlamadır diye. 1 saat falan geçti üzerinden ağrı fazlalaştı, şişmeye başladı. Elle kontrol ettiğimde üst tarafta bir beze tarzı birşey olduğunu hissettim ve ağı fazlalaşmıştı. Doktorumu gecenin bir yarısı rahatsız ettim, süt kanallarında iltihap olabileceğini söyledi yarında görelim dedi kapattı. Zor bir gecenin ardından sabah kalktığımda kolumun altına doğru kızarıklık olduğunu fark ettim ve sabah oğluşla doktorumuza gittik.
Sonuç olarak süt bezesi oluşmuş ve iltihap olmuş eğer önemsemeyip ilerletseydin cerrahi müdahale ile almak zorunda kalınırdı dedi ve antibiyotik tedavisine başladık..

Demem o ki önemsememezlik yapmayın normal ağrıdan farklı ise gözleyin ve hemen doktorunuzu arayın..

ps: bir hoşgeldin daha yakın arkadaşım ve kuzenim de bize katılmış. Hoşgeldin canım benim..
http://www.ugur-bocugu.blogspot.com/

16 Eylül 2009 Çarşamba

ilk gülüş..


Yağızcık 50. gününde, sabah keyfi yaparken annesi olan bana :) içimi ısıtan beni kendimden geçiren bir gülüş attı.

Hep gül canımıniçi..


ps: tabiki yanımda foto makinem olmadığı için bu pozu yakalayamadım ama bu resminided dün çekmiştim çok hoşuma gidiyor paylaşmak istedim.


Bütün çocuklarımızın ve hepimizin yüzünün hep gülmesi dileğimle..

14 Eylül 2009 Pazartesi

Saç bakımı :)



Demiştimya evdeyim ya şimdi her bakımı yaparım diye.. Buda yenisi. Haftada bir yapmaya çalışıyorum bu bakımı. Zeytin yağının faydası malum tartışılmaz. Bir faydasıda bizim saçlarımıza.
Zeytin yağı
Badem yağı
Menekşe yağı
Hint yağı


Yeterli miktarda zeytin yağını cezvede azcık ısıtalım, hemen diğer yağları ekleyelim. Ilık ılık saçımızın diplerine iyice yedirelim daha sonra tüm saça..


Üzerini sıkıca streçleyelim ve havlu ile saralım 1 saate yakın bekletelim. Saçımızı yıkayalım fakat 2 den fazla şampuan yapmayalım.




Sende hoşgeldin :)


Kervanımıza biri daha katıldı.. Yakın arkadaşım glsh..
Buda benim ilk göz ağrım oğluşu mert..

Güzel paylaşımlara, iyiki geldin..


8 Eylül 2009 Salı

Oğluşun odasında ilk gecesi..

Evet, gece uykusunda da odasıyla tanıştı oğluş. Daha önce yazmıştım 2 aydan sonra odasına taşıyacaktım oğluşu, odalarımız çok yakın gak dese duyuluyor bunu cesaret alarak dün gece onu odasında yatırdım.

Gece yanıma almak için gittiğimde baktım yatağında mışıl mışıl çok huzurlu uyuyor kıyamadım rahatını bozmaya...
Tabi ilk gece olmasının heyecanı ile sık sık gittim baktım iyi mi diye.

Oğluşum 41. gününde odasında uyudu..

Hep böyle huzurlu, mışıl mışıl uyu oğlum..:)

4 Eylül 2009 Cuma

Doktor teyzeden haberler..

Bu aralar yazacak birşey bulamadım aslında çok şey var ama kafamı toplayıp yazamadım işte.. :(



Çarşamba günü oğluşun aylık kontrolü vardı. Sormak istediklerimi biriktirdim akılama not ettim koydum oğluşu araba koltuğuna bağladım kemerini doğru doktorumuza..



Kilosu normalden ileri gidiyor oğluşun azcık tontiş olmuş.. :)
Ben ilk defa duydum sizi bilmiyorum oğluşun cildi biraz değişik ben kan dolaşımında mı bir sorun var derken bazı bebeklerde olan mermer görünümündeymiş. Tıbdaki adı çok uzun aklımda tutamadım ama türkçesi mermer görünümüymüş.. Normal bir şeymiş zamanla normale dönermiş..
Göbeciğinde azcık fıtık var maalesef..

Gözlerinin içindeki sarı renk hala devam ediyordu ve hala azda olsa sarılığı devam ediyormuş. Ne sarılıkmış be geçmek bilmedi..
İlk ayda kalça çıkığı için kalça ultrasonu bakılıyormuş, bakıldı herşey normal..
Yağız biraz fazla kusuyor eğer içim rahat etmezse mide ultrasonu ile bakılacak birkaç gün gözleyeceğim kusmukların durumu, bazen ağzından fışkırırcasına çıkartıyor buda pek hoş değilmiş..

Doktor teyzemizin verdiği haberler bu kadar..