31 Ekim 2009 Cumartesi

Neden saçların beyazlamış arkadaş ?


Dün saçlarımda bana hediye verdi 29. yaş günümde saçlarımı tararken nee göreyimmm saçımda beyazlar var...
Gençleşmeye başladığımın işareti sanırım :))

30 Ekim 2009 Cuma

Doğduğum gün kutlu olsun :)


29 sene önce bugün doğmuşum ben. 29 sene içinde en özel doğum günümdü bu sene.
Sabah sabah en güzel hediyeyi oğlum verdi; sıcacık gülümsesi bana.
Annem beni, bende seni iyiki doğurmuşum..:)

Favori bakım kozmetik listem..




Sol baştan;
Johnsons bebek yağı ; Yağızla ortak kullanımımızda olan bir ürün. Uzun senelerdir kullanıyorum.. Yumuşacık oluyor cildim.

Nivea deodorant double effect bahar çiçekleri ; kokusunu çok sevdim miss gibi

Neutrogena ayak kremi; çok ürün kullandım en favorim bu şiddetle tavsiye ediyorum duştan sonra ve özellikle yatmadan önce sürüyorum pufidik pufidik topuklarım oluyor..:)

Jojoba yağı ; Cildim lekeler vardı haftada birkaç kez yüzüme sürmeye başladım eskidi kadar lekelerim yokk çokşükür. Cilteki lekeler ve cildi beslemek için kullanılıyor.

Maybelline colossal volum express maskara; fiyatı uygun harika bir maskara daha öncede yazmıştım çok memnunum..

John Frieda saç parlatıcı krem; bir arkadaşımın hediyesiyle pırıl pırıl oluyor saçlar..

Avon saç uçları serumu ve avon saç elektriklenmesini giderici serum ; ikisinide severek kullanıyorum tavsiye edilir heleki saçını benim gibi ince telliyse duştan sonra bonus kafa oluyorsanız kullanın.:)

Sudokrem; Bodrumda bulamadığımız Kıbrıstan getirttiğimiz bir ürün. Pişiklerde, yanıklarda, hafifi yaralarda, sivilcelerde kullanılan harika bir ürün. Özellikle çocuklu evlerde kesinlikle bulunması gereken bir ürün..

Flormar siyah göz kalemi; Dokusu, kalıcılığı harika..

Daha çok vardır mutlaka çok severek beğenerek kullandığım ürünler ama aklıma gelenler ve en favoriler bunlar..

29 Ekim 2009 Perşembe

Fırında mücver projesi..

Dün büyük iştahla karıştırdım malzemeleri fırında mücver yapacağım.. Ama nerdeeee düşen yıldırımlardan biri herzamanki gibi bizim sitenin trafosuna düşmüş ve bütün gece karanlıka kaldık tabi benim fırında mücver projesi oldumu sana mücver kızartma... Canınız çekmesin..

4 orta boy kabak
2 orta boy havuç
1 büyük soğan
biraz maydanoz
kabartma tozu
tuz, kırmızı toz biber, karabiber, nane
1 yumurta

3 yemek kaşığı un
1 türk kahvesi fincanını sıvı yağ

malzemeler karıştırılır yağlanmış fırın kabına dökülür 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırına koyamadan elektrikler giderse üzerine 4 kaşık daha un eklenir boollll kızgın yağda kızartılır. ( eğer direk yağda kızartacaksanız içerisine koyulacak yağ yarıdanda az eklenir) Yoğurt ile tüketilir :)


28 Ekim 2009 Çarşamba

özür..

Yazdığım satır yanlışlıkla silinmiş beni mimleyen sevimli haydutun annesi yelize (canıms) teşekkür ederim satırı yanlışlıkla sildiğim için özür dilerim :)

MIM..

Biraz önce yazdığım yazımda hava açılmaya başladımı dedimm, yanıldım Bodrumun havasını bilen bilir yağmur yağarken güneş açar güneş varken yağmur yağar. hava tam güneşlendi derken şimşek yağmur aman sel aldı ortalığı 5 dk :S
Ben havamın gelmesini bekleyinceye kadar bu MIM kalır gider tam sıcağı sıcağına yazmak lazım :) Belki gerisi gelir

Bloguna neden bu ismi verdin?



Yağızı biraz fazla bekledik biz ve o sıralar biraz kötü geçiyordu günler Yağızın uğurlu geleceğine inandığım dönemde yazmak istedim blog, onun için uğurlu gelecek oldu :)

Bloguna yazarken star tribiyle olmazsa olmaz dediğin şeyler var mı?


Yok öyle star triplerim :) Her an her estiğinde her şekilde yazabilirim :)


En son satın aldığın garip şey nedir?


Hııımmm yok ya almadım öyle garip birşey yakında.

Şeker gibi olduğun anlar?


Pazar sabahları, tüm ailemin softada topandığı anlarda, yağızın güldüğü anlarda, eşimin keyifli olduğu anlarda, dondurma yediğim anlarda :)

Arkadaşım, artık sormayın dediğin şeyler?


Bilmem herşeyi sorabilirler..

Aynaya bakınca gördüğün?


Mutlu ve huzurlu biri ..:)

Kendini okutan blog dediğin?


Ordan burdan alıntı yapmayan, kendince yazan, atıp tutmayan, samimi bloglar..

Bu blog sahibi-sahibesiyle karşılaşabileceğin yerler?


heran her yer :))

Peki ben kimleri mimliyorum?

Ya mimlenmeyen herkesi mimlemek isterim ki herkes anlatsın ama önce glsh,elfeyp ve çokoprenses
 anlatsın..:)

Gri günler..

Bodrumda bir gri havadır gidiyor bir kaç gündür bu havada beni çok etkiliyor çok yazacak şey var ; elf, glsh buluşması, yağızın 3 aylık olması, pasta börek tarifleri, başladığım pratik bolero tarifi, favori bakım makyaj malzemeleri gibi ama yazacak lafları toparlayacak enerji yok. Söz en kısa zamanda hepsini tek teeekkk yazacağım..
Hava az az açmaya güneş hafif hafifi çıkmaya başladı belki enerjimi akşama toparlarım. Sanırım ben hep gri havası olan yerlerde asla yaşayamam :)

24 Ekim 2009 Cumartesi

Soru?

Şimdi sorarım tecrübeli annelere, Yağız 3 aylık oldu bu zamana kadar kucakla pek haşır neşir olmadı. Hala belli zamanlarda kucağa alınır ama bir iki gündür sık sık mızırdıyor kucağa alınınca daha sakinleşiyor.
Benim yorumum; Artık herşeyin daha çok farkında olduğu için etrafını tanımak istediği için çok sık yatmak istemiyor ki etrafına bakınabilsin. Yani yatmak istememesinin sebebi etrafa bakabilmek için..
Sorum şu, haklımıyım? Aynı şeyi yaşadınız mı? Neler yaptınız?

23 Ekim 2009 Cuma

Yunuslu haller...


Bu hallerini görünce foto makinasını almaya fırsatım olmadı cep telefonumdan çektim.. Tam yemelik çıtır çerez bu.
Yağızdaki değişiklikleri 3. ay kontrolümüzden sonra yazmayı düşünüyorum. Az kaldı yanii. :)

21 Ekim 2009 Çarşamba

İstiyorum... Liste 1

Şimdilerde oğluşa oyuncak araştırması içerisindeyim. Tecrübeli annelerde lütfen bana yazsınlar.  İstek listem aşağıdaki gibidir.:) Fiyatlarınıda yazdım benim gibi araştırma yapan annelere fikir olur.



fisher price kelebekli rüyalar dönencesi. fiyat ortalama 120.-tl


playskool çıngıraklı patik. fiyat ortalama 9,50.-tl


playskool 2li oyun arkadaşım. fiyat ortalama 55.- tl


playskool ninnili uyku arkadaşım. Fiyat ortalama 35.- tl


K’s Kids Wayne Boncuklu Çıngırak. Fiyat ortalama 20.- tl 

Platese gel :)

Evet sonunda başlayabildim, aman haftaya başlarım aman yarın yaparm derken spor yasağı kalkalı tam 1 ay oldu ama ben anca başlayabildim.. Hamilelikten önce ve hamilelikte bol bol yoga yaptım. Platese çok uzak değilim ama ilk defa 30-40 dk yapıyorum.
Kendisinden pek hoşlanmam ama sağlıklı yaşam takıntısından dolayı azcık ilgi duyarım.. Şuanda spor salonuna gidip yapamayacağım için sabahları saat 10:00 da TV 8 de gram yağ olmayan yurdumun en zayıf bayanlarından Ebru Şallı ile yapıyorum platesi.. Biraz gıcık oluyorum ikide bir evvveeettt harikkaaayııız deyip duruyor ama duymuyorum artık onlarıda tıkıyorum kulağımı. Ne yapalım gülü seven dikenine katlanır.
Bu arada yağız genelde o saatleri pek uyumuyor 2 kat enerji sarf ediyorum hareketi kaçırmayayım diye bir yandan oğluşun emziğini veriyorum bir yandan hareketi yapıyorum görmeniz lazım ..

Hadi hanımlar her sabah saat 10:00 da tv 8 de buluşalım :)

18 Ekim 2009 Pazar

Mango

O kadar yazıyorum söylüyorum ama açan olmuyor istiyorum Bodruma Mango istiyorum, kendim açayım dedim onuda kabul etmediler zamanında.. Açın ozaman şu mağazayı Bodruma artık..

Penelope Cruz du önceki yüzü,şimdi ise Scarlett Johansson olmuş. İki kadınında tarzını çok beğenirim, bakarmısınız resimlere ne kadar hoş..






Damla sakızlı..

O kadar yoğun bir haftaydıki oğluşta bende çok yorulduk.. Bu hafta evden çıkmayı düşünmüyorum. Gelenler, bizim gittiklerimiz derken 1 haftadır ya sokaktayız ya misafir ağarlıyoruz.. Hoş fena da olmadı değil ama, istemem yan cebime durumu..
Bu yoğunluktan dolayı elf in mevlütüne katılamadım burdanda özür diliyorum ondan.:)

Asıl anlatmak istediğim damla sakızlı türk kahvesi..
Mutlaka bilenler bilir tadına bakanlarda vardır. Oğluşa hamileyken biraz soğumuştum kahveden içesim gelmiyordu, ama oğluş dünyaya geldikten sonra kahve sevdam yine kabardı. Türk kahvesi dışındada başka kahve sevmem mecbur kalırsam filtre kahve.
Benim gibi damla sakızını seviyorsanız eğer mutlaka damla sakızlı türk kahvesini deneyin böyle ağzınıza sakız parçaları geliyor misss gibi kokuyor..

ps. Bu arada kahvem nedense mahaşallah hep köpüklü olur. Puf noktası ocağa koymadan önce iyice karıştırın köpürmeye başlayıncaya kadar bir daha karıştırmayın, köpürmeye başlayınca tekrar karıştırın. ( ne kadar çok karıştırın yazmışım ) :)))
Afiyet bal şeker olsun.. :)



resim benden değil henüz kahve saatimiz değil onun için ben çekemedim..

13 Ekim 2009 Salı

Aşk-ı Memnu..



Bir Aşkı Memnu modasırıdr gidiyor.. Hanımlar ne giymişler, ne takmışlar, nasıl makyaj yapmışlar. İnanın bana sırf ne giydiler, ne taktılar merakımdan izliyorum diziyi..

Pazarlarda başlamışlar Bihter hırkası, firdevs küpesi diye satmaya.. Hoş Bodrum pazarında böyle bağaran yok ama diğer büyük şehirdeki pazarcı abiler başlamışlar duydum..

Buarada ne kadındır o Nebahat Çehre.. Dizideki bütün genç hanımlara beş basar.

7 Ekim 2009 Çarşamba

Burçlarına göre çocuklar

Bilmiyorum ne kadar doğru yazanlar bir sitede denk geldim paylaşmak istedim :)

Koç burcu çocuğu



Baştan söylemek gerekir, Koç her zaman çocuk olarak kalır, çünkü hayatı boyunca istediğini yaptıran çocuktan farkı yoktur. Küçük yaşta bu Mars çocuğu, evin gözbebeği olmak ister. Ona sabır ve anlayışla yaklaşmalısınız. Çocuk bir fırtınadır, küçük yaşta ağaçlara tırmanır, bazen düşer her yerini morartır. Ama bu çocuk düşünür. Mesela, bir kez elini yaktıysa, bir daha yeni pişmiş mamaya parmağını sokmaz. Okulda sorun çıkarmaz, ancak ev ödevlerini ihmal eder. Arada sırada kendisine sevginizi ifade edin, o zaman dersleri yapmayı bile göze alabilir.


Boğa burcu çocuğu


İnadım inat bir çocuktur, hiçbir şeyi içinde bırakmaz, kusar. Ne iyi söz ne dayak fayda eder; inadı daha çok perçinlenir. Boğa çocuğu bazen düşünmede ve öğrenmede tembellik yapar. Başka çocukların kavramada güçlük çekitiği şeyleri


Boğa çocuğu çabucak beynine kaydeder; öğrenilen şey hayat boyu kalır. Boğa çocuğu sakin bir anne babaya ihtiyaç duyar. Kendisi aslında uyumlu bir kardeştir. Annesine yardımcıdır. Harçlığının yarısını biriktirir diğer yarısını harcar.


İkizler burcu çocuğu


Bu çocuk başka çocuklara benzemez. Masal ve hikaye dinlemez, her şeyi öğrenmek ister. Hayal dünyası geniştir. Okulda ise derslerini yapmayı unutur, yaramazdır, çıkmadığı ağaç tepesi kalmaz, en yüksek bile ona az gelir. Düşse dahi başka çocuklar gibi ağlamaz, kendine güler. Bu çocuklara disiplin uygulanmaz, onlara sevcen yaklaşmalı, zira zor kullanmak onlarda ters tepki yapar.


Yengeç burcu çocuğu


Yengeç çocuğu çok sevgi ister, onun ruhu çok kırılgandır. Gözyaşı hemen akar, ama güler yüzü de eksik olmaz. En iyi oyun arkadaşı annesi, bir diğeride babasıdır.Yalnız da oynar ve mutludur. Bu çocuğun korkularını yenmesini sağlamak lazım, mesela karanlık odadan, ya da bir köpekten... Sık sık kendini övmeli, ama abartmamalı, şüphelenir çünkü. Okulda iyi bir talebe olur ve ebeveynlerinin sözünü dinler: ilk önce iş sonra oyun. İleride bu ilkeli tutumdan dolayı onlara minnet duyacaktır. O her zaman evine geri gelir, kendi ailesini kurduğu zaman bile. Geçmişi yad edip, hatıraları anımsamak onun için çok önemlidir, çünkü gerçek Yengeç hiç bir zaman yapılan iyiliği unutmaz.


Aslan burcu çocuğu


Doğumdan hemen sonra o ailenin gözbebeğidir, şımartılır ve sevilir. Biraz kendisine ilgi azalmaya görsün, delirir. Bu çocuk çok yeteneklidir. Ne var ki, ona zorla bir şey yaptırılmaz, bu onda çok derin yaralar açar. Başka çocuklarla iyi geçinir, ama kardeşlerine hükmetmek ister. Kendisine yetişkin gibi davranıldığında çok uysal davranır. Okulda parlak bir talebedir ve hedeflerine ancak bu şekilde ulaşacağını bilir. Aslan çocuğu çok sevgi ister. Ebeveynler eğitim ve yetiştirmede bazen hiç çözemedikleri problemler yaşarlar.


Başak burcu çocuğu


İlk göze çarpan onun ilkeli tutumları, kafasına koyduğunu yapmasıdır. Ancak kafasına koyduğunu yapmasının hep bir açıklaması vardır. Mesela, anne ve babasıyla gezmeye gitmek istemez, çünkü dersi vardır, çorbasını içmeyi reddeder, çünkü çorba çok tuzludur. Çok tutucu olmasına rağmen sevgi dolu bir çocuktur ve ebevynlerini üzmez, onları dinler, ancak onların en küçük hatalarını bile dile getirir. Onları sık sık yönlendirip, neyi iyi yapabileceklerini göstermek gerek. Onları motive etmek demek, kendilerine olan güvenlerini sağlamak demektir. Bu zeki çocuk okulda zorlanmayacaktır, mesuliyetlidir ve öğretmenleri onu çok severken, arkadaşları ise kıskanırlar. Öğretmenleri onu özel yetenekleri olduğunu çabuk keşfeder.


Terazi burcu çocuğu


Terazi çocuğu ebeveynlerini üzmez. O çok sadık ve güler yüzlüdür. Kendi kendine oynar ve oyalanır, bağımlı olmaz başka çocuklara. Çok arkadaşı vardır onun, bazen onu kullanırlar,çünkü o güzel söze elindeki son oyuncağı verir. Doğruyu söyler ancak sert davranışları onları üzer. Çoğu işe iteklemek lazım kendisini, neye karar vereceğini her zaman bilemez.


Akrep burcu çocuğu


Akrep çocuğu sık sık yaralı bereli gelir eve, çünkü o arkadaşları ile sürekli dövüşür. Akrep çocuğu öğrenmeye çok meyilli, ama ona sıkı bir disiplin gerek, onun o inadını iyi bir yola sokmak için. Anne ve babasına çok kızmasına rağmen yinede onları dinler. Dayak onun dikkafasını daha çok sertleştirir ve ileride anne babası onun nasıl yoldan çıktığını izlemek zorunda kalır. Hayır, bu çocuğa dayak değil daha çok sevgi ve şefkat gerek, diğer çocuklara göre. Bu ilgiyi ileride fazla fazla ödeyecektir.




Yay burcu çocuğu


Yay çocuğunun kendini kanıtlamak için ailesine ihtiyacı vardır. O yaptığı yanlışları görmezden gelen arkadaş anne baba ister. Doğa düşkünüdür Yay çocuğu ve hayvanlarla arkadaşlık etmek, koşup oynamak ister. Yay çocucuğu dürüsttür, yaptığı yanlışları itiraf eder, aynı güven ve dürüstlüğü ebeveynlerinden de bekler. Okulda arkadaşları ile iyi anlaşır, severek okur, ancak fazla disipline gelemez. Çabuk büyür ve özgürlüğünü ilan eder.




Oğlak burcu çocuğu


Oğlak çocuğunun çok sert bir iradesi vardır. Ilımlı davranmak ona zor gelir. Ancak belli bir düzene alışmak ve ondan bir daha vazgeçmeden yaşamak tam ona göredir. Yaşıtları ile olmak onun hoşuna gitmez. O büyümüş de küçülmüş tavrıyla, anne ve babasıyla veya kendinden büyüklerle birlikte olup gezmek ister. Derslerini yaptıktan sonra odasını hep düzenli tutar. Okulda çok çalışıp, böylece geç anladığını telafi eder. İlerdeki kaliteli yaşantısı, okulda çalışkanlığına iyi derecelerle mezun olmasına bağlanır.




Kova burcu çocuğu


Kova çocuğunu eğitmek zordur. Bu çocuk o kadar özgürlüğüne düşkündür ki, anne babasının öğütlerini dinlemez. Her şeyi kendi yapmak ister ve sıkça da bunu başarır. Okulda notları iyidir, yükseleni buna engel olmazsa tabii. Okulda sevilir çünkü onunla her türlü macera yaşanabilir. Kova çocuğu inatçıdır, çünkü verilen emirlere itaat etmek istemez. İyilikle yaklaşım onları değiştirir ancak, çok fazla olan enerjilerini tüketmek için faydalı spor ve oyun alanlarında faaliyet göstermelerini sağlamak lazım.




Balık burcu çocuğu


Balık çocuğu bebekken o kadar tatlı ve sevimlidir ki, neredeyse hep bebek kalsın istenir. İşte bu gerçekleşiyor ve balık çocuğu ileride kendi çocukları dahi olsa, ruhunda hep o çocuğu yaşatıyor. Bu onun o masal ve hayal aleminde yaşamasından ileri geliyor. Balık çocuğu neşelidir ancak istediğini ağlayarak yerine getirmek ister. Ebeveynler buna aldırmamalı ve ona taviz vermemelidir. Hiçbir çocuk onun kadar oyun düşkünü değildir. Dünyayı unutur, okul ödevleri de dahil. Ancak gerçekler ona hatırlatıldığında hiç muhalif olmaz. Öğretmenleri onu iyi davranışları sayesinde severler. Bu çocukları eğitmek çok zor değildir, önemli anlarda kendi istediklerini

4 Ekim 2009 Pazar

Bebekler için çaylar..

Ya danışmak istiyorum bilenlere tecrübeli annelere..Ben yağıza ilk aylardan itibaren rezene çayı (milupa) veriyorum..İlk 30 ml den başladım yavaş yavaş arttırarak 70 ml ye çıkardım bu ay. 

Geçen haftalarda da rahatsızlanınca kendim demleyerek ıhlamur verdim. Şimdide papatya çayına başlamak istiyorum. Sormak istediğim poşet papatya çayını veren varmı yoksa aktardan papatya alıp kendiniz mi demlediniz?



ps: resim cumartesiden pek beğendim paylaşayım dedim...:)