27 Şubat 2010 Cumartesi

Huysuz balık

Huysuz oldu benim oğluş; keyifsiz, mızırtılı, uykusuz, tatsız..
Gece gereksiz yere tabi bize göre birkaç kez kalkıyor ağlayarak uyanıyor gündüz uykuları yarımşar saatcik, yalnız kalmak istemiyor.
Geceleri nasıl uyuyacağını şaşırıyor yüz üstü yatıyor olmuyor, sırt üstü olmuyor, yan olmuyor dönüp duruyor.
Diş mi diyorum ? Bakalım birkaç güne belli olur eğer dişse dimi??..

6. ay aşılarımızı olduk biz, 3 adet bacaktan 1 adet ağızdan.
Geçen hastalığımız hafif hafif yeniledi, burun akıyor az öksürük devam ediyor, diyorum soğuk memlekette yaşasak ne olacak halimiz:)
Ben mi ben bu huysuz durumlara alışık olmadığım için aptallamış durumdayım birazda keyifsiz. Sabır diliyorum hep Allahtan..

Bu huysuzlukların üzerine şirin bir resim koyayımda benim keyfim yerine gelsin..
Böyle gülünce, kafasını kolumun altına sokmaya çalışınca, eliyle yüzümü okşayınca bütün keyifsizlikler bir süreliğine gidiyor sonra şükrediyorum Allaha.. Şükürler olsun

22 Şubat 2010 Pazartesi

mama ayak

Bu güne not; ayak parmakları ağzında..:) Ham ham hammmmm mama ayak..

20 Şubat 2010 Cumartesi

Komşu komşu huuu...

Komşum benim Şebnem abla http://sebneminatolyesi.blogspot.com/ ondaydık geçen gün çok zevkli  ve hamarattır kendisi..
öpüyoruz seni..


17 Şubat 2010 Çarşamba

Dişçi mi?

Aman dayanamadım sonunda annemin dişçi randevusu vardı bende araya karıştım..
1 haftadır kötüydü ; ne yesen ne içsem sızlıyordu sanırım birde çürük var oda fena..
Oturdum uzun zamandır oturmadığım o soğuk koltuğa şikayetlerimi anlattım baktı diştaşı dolmuş dişlerin, çürük dışındaki diğer şikayetlerinin sebebi o dedi , peki tedavi; bildiğim fakat korktuğum cevabı verdi temizleyeceğiz..

Temizlendi dişlerim, temizlenirkende o vınlama sesi beynimi oydu.. Sabah, akşam 3 er dakika dişler fırçalanacak diş ipiyle temizlenecek.

Şikayet ettiğime bakmayın çok rahatladım. Yok bundan sonra ihmal etmem 6 ayda bir doğru dişçiye..

3 böcek 1 çiçek..

Çok şirinlerdi, tam anlamıyla 3 böcek 1 çiçek..

Elif'e www.elfeyp.blogspot.com gittik biz; ben, yağız, gülşah www.gul-sah.blogspot.com , oğluşu mert.. Ben pek sever oldum böyle kalabalık çoluk çocuk durumlarını..
Çok şirin olmuş elf oğluşu Uluç Ege fıldır fıldır dönüyor mahaşallah boncuk boncuk bakıyor gülüyor, bayıldım. Güneş tam mıncıklamalık gider ayak uyandı pek kaynaşamadık ama tam sevgi kelebeği. Gulşahın oğluşu mert zaten benim ilk göz ağrım bilgi ve soru makinası :)

ps: ben fotoğraf makinamın kartını unutunca elifinkilerden otlandım resimlerde..
buyrun





15 Şubat 2010 Pazartesi

Sevgililer günü mü?

Ya gidin allah aşkına ya öyle çok özel bir gün mü bu sevgililer günü bizce değil alışkanlıktan, kahvaltıda hadi sevgililer günün kutlu olsun mucuk mucuk tamam, kutlandı mı kutlandı.. :)

Yağızdan mı geçti nedir kocişkoda bende hafif kırık gibiyiz. Bizim bahçeden gelen kan portakalı ve limonla bir enerji deposu hazırladı kocam.
Kocamın bana sevgililer günü hediyesi. :) Herkesin hediyesi böyle enerji dolu, sağlık dolu, şifa dolu olsun.. Afiyet bal şeker sağlık olsun..


12 Şubat 2010 Cuma

İştahsızlık / arınma


Biliyorum bizler hasta olunca canımız su bile içmek istemez ama konu çocuk olunca fenaymışş. Şimdi dahada iyi anlıyorum anne seni.
Yemiyor içmiyor anne üzülüyor sıkılıyor. Üstüne gitmeden zorlamadan bir sürü alternatif sunuyorum; ıhlamur, kıymalı sebze püresi, meyve püresi, muhallebi, rezene çayı, anne sütü ıgghh ıgı hiç biri varsa yoksa su. Lıkır lıkır midesi.

Geçer dimi? Eskisi gibi yer? Ne yapılır bu durumda?
Hadi oğluş resimdeki gibi gül bize...

Bir yandan Yağızın iştahsızlığı, öksürüğü, hırıtlısıyla uğraşırken bir yandan da kendimi işe vereyi dedim. Çamaşır yıkandı, çamaşır asıldı, yemek yapıldı, tatlı yapıldı, yağızın odası toparlandı, küçülenler ayrıldı, iş yerimden getirdiğim evraklar vs elden geçirildi atılacaklar atıldı, dosya dolabı toparlandı kısacası arınıldı gereksiz şeylerden kurtulundu.
Bu arınma sırasındada eşimle yazıştığımız romantik yazılara denk geldim, kendi kendime sevgililer günü hediyesi verdim, sevindim....

11 Şubat 2010 Perşembe

Öksürük / Acı

Öksürüyor hemde çok boğazlarıda acıyor herhalde, devamlı ağlıyor. Aşımızıda olmadık bugün iyileşince artık..
Onun boğazları benim içim acıyor...

10 Şubat 2010 Çarşamba

uff olduk..

Fenayız birkaç gündür bilgisayarın başına bile oturamadım.
Saçlarını okşuyor tamamda bu kadar çok sol tarafını kaşıması okşaması normal mi diye düşünürken ertesi gün ateş çıktı 38 e daha sonra geceye 38,7 ye öksürük deseniz cabası,  fitil ateş düşürücü derken sabahı zor ettik. Hemencik doktora orta kulak enfeksiyonu, burun tıkanıklığı, öksürük..
Ateş düşürücü şuruba devam gerekirse 6 saatte bir fitil, balgam söktürücü şurup, enfeksiyon için maalesef antibiyotik, burun damlası.. Çok şükür bugün biraz daha iyiyiz uykusuz gecelerden ve 39,4 ateşlerden sonra dün oda bende azcık rahat uyuduk.. 
Aman yok çocuklar hasta olmasın içim gitti onu öyle görünce kaç günüdür devamlı inliyor baygın baygın yatıyor, öksürüyor, yanıyor, kurtar der gibi bakıyor ondan çok ben hasta oldum kaç gündür..
Geçti gitti diyelim.
Biz iyiyiz haberdar edelim dedik.

6 Şubat 2010 Cumartesi

6. ayımız

Yarı yaşına girdi oğluş.. Yeni şeylerle tanıştı, öğrendi, yeni şeyler gördü.

Bursayla, karla, babişkosunun akrabalarıyla, konakla, gaviskon ilacın tadıyla, kardeş Toprakla tanıştı..
Yeni sesler çıkarmayı, çığlıkla gülmeyi, saçlarını kaşımayı, iki elini net şekilde kullanmayı, bir elindeki nesneyi diğer eline geçirmeyi, bebek arkadaşlarına ve Niloşa tepki vermeyi onlarla sohbet etmeyi, dudaklarını büzerek ağlamayı, oyuncaklarını mama sandalyesinden yere atmayı, desteksiz oturmayı (bazen dakikalarca bazen 5-10 sn ) sırt üstünden yüz üstüne dönüyordu artık yüz üstünden sırt üstünede dönüyor, anne ye benze bir ses çıkarmayı öğrendi.

Keyifli bir ay daha geçirdik Yağızla. Sık sık güldüğü için şu günler dahada  keyifli oldu fakattt fakatı var artık daha hareketli, daha mız mız, oyun istiyor, ilgi istiyor. Bursada biraz düzeni kaçtı, çoluk çocuk derken devamlı onları takip etmek istedi uyumak istemedi.

Bursada gezdik, karda yürüdük, soğukta üşüdük, iskender yedik, halamızı nişanladık,arkadaş Toprakla gezdik..



 .

4 Şubat 2010 Perşembe

Açılsın çantalar

Geldik biz bursadan ilk işimizde söz verilen mimi yazmak oldu. Yelizcim http://canims.blogspot.com/mimlemişti beni gecikmelide olsa buyrun çantalarımızın içine..:)

Benim çantam;

Kartlarım, paralarım ve bütün ıvır zıvır şeylerin bulunduğu patlamak üzere olan cüzdanım
Güneş gözlüğüm
Anti bakteriyel ıslak mendilim
Peçetem
Dudak koruyusucu
Küçük el kremi
Küçük deodorant
Cep telefonum
Ağrı kesicim
Biten sakızım
Temizlemek için çıkardığım ve unuttuğum küçük makyaj çantam

Yağızın çantası pardon bavulu :);
Çıngırak
Suluk
Biberon (çay için)
Burun aspiratörü
Battaniye
Alt açma minderi
Yedek Alt üst kıyafet, çorap, uzun kol kısa kol body
Yedek yelek
Antibakteriyel jel
Ateş ölçer
Bez
Islak mendil
önlük
Duruma göre yedek kavanoz pürelerden,
Akşama kalacaksak kaşık maması,
Vitaminler


Bende elfeyp http://www.elfeyp.blogspot.com/selam gönderiyorum biliyorum tatildeler dönünce açar çantasını bize, ayrıca gulsahın http://www.gul-sah.blogspot.com/çantasını görelim