27 Haziran 2010 Pazar

Bu günlerde değişik psikolojideyim..

" Kazanmak Koca Bir Ömür İster ! Kaybetmeye İse Anlık Gaflet Yeter ! "

Bu günlerde değişik psikolojideyim. Keyifsiz günler geçiriyorum. Gelip geçiçi olmasını diliyorum.. Normale dönmek için çok çaba harcıyorum..
Şükür ediyorum...

26 Haziran 2010 Cumartesi

Mim / Giyim

Sevgili yakışıklı boncuk keremin annesi http://keremlianlar.blogspot.com/  mimlemiş bizi..
Bizde sevgili,
http://elfeyp.blogspot.com/
http://mucizemsinbebeim.blogspot.com/
http://gul-sah.blogspot.com/
http://berilveben.blogspot.com/
http://kumburnu.blogspot.com/

mimliyoruz. Aslında ben beni takip ederin herkesi mimleyeyim . Herkes yazsın..:)

1 - Nasıl giydiriyorsunuz?

Hava şartı, renk uyumu ve rahatlık önemli benim için. Alışveriş yaparkende rahatlığına ve renk uyumuna dikkat ederek alırım.
Sincapı ben doğduğundan beri kat kat lahana gibi hiç giydirmedim. Buna bağlı ve yapısal olarak sıcağı sevmeyen bir çocuk.
Evde daha çok çıtçıtlı badi yada atlet takım giyiyor. Dışarıda ise gideceğimiz yere bağlı olarak giyiniyor..

2 - Marka mı? Pazar mı? Semp butiği mi? Nerelerden alışveriş yapıyorsunuz?

Neresi denk gelirse. Bodrumda zaten marka kısıtlı. Marka olarak çoğunlukla wenice ve andy wawa markaları var dolabımızda. Bunun dışında hoşumuza giden nerede ne varsa olabilir. Ben çok fazla kıyafet almıyorum yağıza az öz yeteri kadar. 3-5 ay giyeceği bir şeye liraları dökmek istemiyorum. Tabiki eğer çok fazla beğendim şeyler varsa ve paraya değerse alıyorum. Alışveriş içinde indirim zamanlarını bekliyorum.
Annemin devamlı söylediği herkesin bildiği çocuğun yediği helal, giydiği haram lafına sonuna kadar katılıyorum..

3 - Kıyafetlerini ütülüyor musunuz?

Açık konuşayım mı kırışık şeyler dışında hiç bir şeyini ütülemiyorum yağız 2 aylık olduğundan beri. Gereksiz geliyor, zaten çamaşırlar güneşte kuruyor en güzel mikrop öldürücü sıcaklıkla kavruluyorlar ayrıca ütüye gerek duymuyorum. Hem çocukların mikroplarlada yaşamayı öğrenmeleri gerektiğine inanıyorum. Fazla pimpirikli değilim.

4 - Terlik mi sandalet mi?

Henüz mecburen sandalet. 

5 - Şapka sorun mu? Nasıl çözüyorsunuz?

Maalesef sorun. Alışsın diye yaz gelmeden aldım arada taktım güzelde takıyordu lakin ne zaman yaz geldi oğlanın şapkaya karşı alerjisi başladı.
Çözüm mü Bodrum sıcağında çok güneş saatlerinde sokağa çıkmamak :)

6 - Mayo kullanıyor musunuz? Öneriler.

Henüz kullanamıyorum. Mayo bezlerden aldım şimdilik onları kullanıyoruz.



22 Haziran 2010 Salı

Diş çıkaran bebeklerin annelerine tavsiyeler









Çok mu çektim Yağızın dişinden? Hayır nankörlük yapmayayım. Son çıkan dişinden çektik biraz 1 hafta 10 gün kadar o 10 günün 3 gününe gece gündüz berbattı. Daha kötü geçirenler olduğunu bildiğim için nankörlük yapmayayım dedim. Kendimce tavsiyelerimi vereyim azcıkta olsa işe yarar belki..


Diş çıkardığı nasıl anlaşılır yazım olmuştu zaten. Eller devamlı ağızda, ağızdan devamlı su akıyor, çok mutsuz, memnuniyetsiz ve mızmız oluyorlar. Kulaklarını sık sık kaşıyorlar, çok sık kaka yapıyorlar, normalden daha sıvı kaka yapıyorlar, bazıları yağız gibi burun akıntısı gibi yaşayabiliyorlar. Gelelim tavsiyelere


Mümkün olduğunca havuç, taze soğan, taze sarımsak  gibi meyve ve sebzeleri veriyorum eline uzun bir zaman oyalıyor.
Bol su tüketmelerini sağlamak
Büyük ihitmal iştahlı değildirler ve yemeyi red ediyorlardır üstelemeyin bu dönemde daha çok sıvı şeylerle beslenmek istiyorlar, emziriyorsanız bol bol emzirin mama yiyorsa sıvı mama verin.. Endişelenmeyin iştahsızlıkları geçici..
Gece mümkünse diş jeli sürüp öyle yatırın.
Karşı değilseniz çok az miktarda rakıyı diş etlerine sürün
Soğuk dişlikler hoşlarına gidiyor
Siz parmaklarınızla onun diş etine masaj yapabilirsiniz..Hoşuna gidiyor..
En önemlisi sabır ve sakinlik ne kadar gergin olursanız ona karşı, o daha da geriliyor..
Tavırlarını pek umursamayın bu durumda geçici hayat normale dönüyor.
Gece uykuları içinse yıkayıp ve jel sürüp yatırmaktan başka çare yok maalesef..

Buarada yağızın 3. dişi üst yan kesici artık göründü. Onun eşi olan dişte gelmek üzere gibi.. Hadi bakalım.. Darısı sizin dişlere..

19 Haziran 2010 Cumartesi

Babalar

Aslında hergün anneler babalar günü olsa, Aslında bizim ailede sadece ogün hatırlanmazlar sadece o gün hediye alınmaz o gün daha da özen gösterilir hepsi bu... Dedeler, ananeler, babanneler haftada bir mutlaka ziyaret edilir, gitmeden aranır ihtiyaçları öğrenilir. Gidilemeyen diğer günlerde sık sık aranır; babamdan öyle gördük...

Babamın, kocamın, ilerde baba olacak oğluşumun, dedelerimin, k.pederimin ve tüm babaların günü kutlu, mutlu olsun. İyiki varlar..

Ben sadece bugün değil hergün şükrediyorum.

Dedelerim var ki; hep bizimleler bize destekler, göremeseler bir süre hemen ararlar iyimisiniz birşey varmı diye. Torunları görünce deli olurlar hatta anane dedem çok bakmıştır yağıza benide o büyütmüş sayılır. Her ay maaş günü parası yeterse bez yetmese ıslak mendillerini alır, ihtiyacım yok dememe rağmen..
Babam var ki; ben varım biz varız. Herşeyim benim o evliliğimin, mutluluğumun, hayatımın mimarı. Yağızın aslan dedesi, gül yüzlü dedesi,bir tane dedesi..
Kocam var ki; Hayatımın ikinci erkeği en önemli erkeği, hayat arkadağım, yoldaşım, sırdaşım, oğlumun babası

Sizi seviyorum bugün değil hergün sizin gününüz olsun.

17 Haziran 2010 Perşembe

Dua ediyorum..

Bugün kandil ya.. Tüm dualar kabul olur ya.. Dua ediyorum, istiyorum.. Ne mi istiyorum çok şey değil. Önce sağlık, huzur, mutluluk sonra 2 şey daha ama onlar bende olursa eğer söylerim sizede..

Dua eden, isteyen herkese duaları kabul, istekleri gerçek olsun.
Kandiliniz mübarek olsun..

14 Haziran 2010 Pazartesi

Yağız oğlan hamaktan bildiriyor..

Bahçede dedesinin kurduğu hamakta uyuyor sabah uykusunu..
Tavuk, horoz, köpek, kumru, güvercin, cırcır böceklerinin sesleri eşliğinde uyuyor. Onlar ninni söylüyorlar bu sabah ona..

Çook sıcak..


Haziran ayındayız tamam Bodrumda yaz çoktan başladı sıcak olacak ama sanırım fazla sıcak.. Evde durulacak gibi değil sokakta kalınacak gibi değil..Ne yapmalı bilmem. Bu sıcakların üzerine yağız oğlanın diş ishali, diş kusması, diş huysuzluğu, arada uykusuzluğu eklendi bal börek oldu..

Bu aralar sıcaktan mı, evde pek durmadığımızdan mıdır nedir pek yazamıyorum.
Yeğenimin bebeği oldu mesela hoşgeldin Ali Tuna bebek yazısı yazamadım..
Yağız oğlan yastık bulmasın; uykusu geldiğinde yada önüne yastık verildiğinde hemen üzerine yatıyor nen nen diyor..
Ara ara mide ağrılarım başladı hayırlısı, bu yaz sıcaklarında ülser tetiklemese diyorum.
Geçen hafta hafif bir hastalık atlattık dişten olabileceğini düşünüyorum.
En sevdiğim meyvelerden karpuz yiyoruz bol bol..Vitaminli vitaminli sulu sulu..
Yağız oğlan 3. deniz sefasını yaşadı dün pek hoşlanmadı gibi deniz suyunda olmaktan yavaş yavaş alışacak diyorum, umuyorum.

ps: Ruh halim bu aralar karışık yazıya da yansımış her telden yazmışım..

10 Haziran 2010 Perşembe

Hay ben o anne babaya

Bir olay anlatayım size dün başıma geldi..
Arabayla yoldayım yanımda melike var (kardeşimin eşi) aa abla bak çocuk kullanıyor arabayı dedi, yok dedim adamın boyu kısa yok yok çocuk..

Biraz ilerledik markette durduk markette rampa bir yerde. Melike markete girdi o çocuk geldi durdu karşımızda içindede küçük bir çocuk..
Kullanan çocukta (13 yaşlarında ) markete girdi küçük çocuk arabada.. Gözümü ayırmıyorum arabadan olacakları hissetmişim gibi..Arabadan gacır gucur sesler çıkmaya başladı içindeki çocukta önden arkaya arkadan öne zıplayıp duruyor.
Melike arabaya geri döndü melike bak o çocuk demek için melikeye döndüm ve o sırada araba geriye gitmeye başladı içinde küçük çocuk fırlayıp arabadan el frenini çektim bir yandanda çocuğa söyleniyorum. El frenini tam çekmemiş içindeki çocuk hareket ettikçe arabayı hareket ettiriyor araba kayıyor.
Herşey normalmiş gibi marketten bize bakıyor umrunda bile değil..
Şimdi arabayı alan o çocuğamı yanına o çocuğu verip arabayla markete gönderen anne babayamı kızalım..

Ne diyeyim ben size..

9 Haziran 2010 Çarşamba

Brokoliyi nasıl bilirsiniz?


Biz ailecek limonlu zeytin yağlı yada fırında beşamel soslu biliriz.. İlk defa yemek olarak yaptım koca ve oğlan onayından geçti pişirilebilecek yemekler arasına girdi. Tavsiye ederim..

ps: fotoğraf makinasının bataryası hala bulunamadığından telefonla çekilmiş resimdir, renkler pek hoş değildir..

1 brokoli
1 büyük soğan
1 patates
1 havuç
isterseniz kıyma
1 kesme şeker
az tuz
salça

Brokoliler çiçeklere ayrılır az haşlanır (ben taze olan saplarınıda kullandım). soğanlar zeytin yağda hafif pembeleştirilir, salça ilave edilir, arkasından küp doğranmış havuçlar bir miktar kavrulduktan sonra küp doğranmış patatesler eklenir biraz daha kavrulur ve brokoliler eklenir. Kesme şeker ve tuz eklenir kapağı kapalı şekilde dibi tutmaya yakın olana kadar kavrulur. Üzerine gelecek şekilde sıcak su eklenir pişirilir yoğurtla afiyetle yenir.

7 Haziran 2010 Pazartesi

Bu pazar



Denize gittik biz, havanın bir açıp bir kapatmasına, arada ne işiniz var denizde diye esen rüzgara inat topladık deniz çantamızı gittik. Hemen haberleştik glshla http://gul-sah.blogspot.com/  biz gidiyoruz hadi gelin diye..
Melek güneş ile Uluç Egenin annesi Elf http://elfeyp.blogspot.com/  ve Batıkanın annesi Mlk http://batkn.blogspot.com/  nin yalısına :) 
Buz gibi suya attık kendimizi.. Yağız oğlan azcık mırın kırın etti soğuk suya, soktuk çıkardık lakin fotoğraf makinasının bataryasını kayıp ettiğim için resim yok resim için glsh gelmesini bekledik.. Mert suyu o kadar seviyorkii bıraksak saatlerce kalacak.
Yağız oğlan bayıldı kumda olmaya, kuma basmaya, dokunmaya. İlk saatlerde kumları ağzına götürmeye çabalı hayır mayır derken tadına baktı anladıki yenecek bir şey değil :)

Buyrun Mert oğlan ve yağız oğlan..








Haccer



Kullananınız var mı? Birkaç hafta önce aldım bir değişiklik varmı henüz bilmiyorum, bakalım az daha kullanalım.
Lekelerde, yaşlanma kırışıklıklarında, gözaltı torbandalarında, cilt çatlaklarında, aknelerde, sivilcelerde, güneş yanıklarına ve güneş ışınlarının zararlı etkilerinde işe yarıyormuş..

4 Haziran 2010 Cuma

10. ay




Doğum gününe 2 ay kala.. :)
Söylenen herşeyi anlıyor. Topun nerde topa bakıyor köpek nerde köpeğe bakıyor topunu getir oynayalım topun başına gidiyor. :)
Tuvalet&banyo ve mutfak bir numaralı mekanı..
Meyvelerin hepsini seviyor
Üst ön dişlerin çıkması gerekirken yandaki kesiciler geliyor,1 hafta bana ve ona kök sökdürdü o dişler hele bir çıksınlar fena yapıcam.
Yürüme çabalarına devam otururken kalkmak istiyor poposunu kaldırıp kalkmaya çalışıyor fakat henüz değil...
Yine broşlarından bazıları tıkanmış..Sanırız alerjik bir durumu var 1 yaşında test olacak.
Sokak, bahçe delisi
Yere uzanmayayım hemen dibimde öpmeler salyalamar sarılmalar sırnaşmalar..
Merdivenlere birkaç kez çıkmaya çabaladı güzelce anlattım düşeceksin diye yaşayarakta gösterdim bak böyle düşersin pat olursun diye.. birkaç kez teşebbüs etti yağız hayır pat diye bağardım.. birkaç gündür ilk basamağında vakit geçiriyor devamı gelmiyor bakalım bu kaç gün sürer
Havalar iyice ısındı bodrumda fena yağızın sırtı ve kolları maalesef isilik.
Kaç kaç ve al ver oyununu çok seviyor.. Bu aylar için tavsiye oyunlar varsa lütfen yazın..
Küçük bardakla kendisi su içebiliyor fakat bir yudum gerisi üstüne :))
Bıcır bıcır devamlı birşeyler anlatıyor farklı tonlarda ve dilini farklı şekillere sokarak..

10. ay böyle geçiyor yağız bunları yapıyor, annesimi?? Annesi bu aralar keyifsiz. Belirsizlik, kuşkuculuk var içinde kışkışlamaya çalışıyor onları..