30 Aralık 2010 Perşembe

Sevgi dolu, aşk dolu, sağlık dolu yıllar..

1 yılı daha bitirdik. Bazen güldük, bazen ağladık, bazen üzüldük, bazen sevindik. Bitirdiğimiz yılı aratmasın Allah..
Daha sağlıklı, daha mutlu, daha huzurlu sevgi dolu aşk dolu bir yıl geçirelim. Biz bugünleri hastayız detaylar daha sonra 2011 daha çok sağlık getirsin..
Gönlümüzden geçen dileklerin hepsi olsun,

İyi seneler..
Sevgiler...

27 Aralık 2010 Pazartesi

Diş / Keyifsizlik

Bugünlere not düşelim;
17 ay biterken 12 dişli bir canavar o.. Hergün gece gündüz yüz yıkamaya banyoya girdiğimizde diş fırçasını istiyor, bende alıyorum fırçayı birlikte diş fırçalıyoruz..
Dünden beri keyifsiz öksürük burun akıntısı başladı. Bu hafta aşı olsun diyordum ama böyle keyifsiz olunca yine ertelenecek gibi..

21 Aralık 2010 Salı

El ele


Hep tutun birbirinizin elinden...

19 Aralık 2010 Pazar

İnatçıyım / İnatçısın

Bu inat karşılıklı. O inatlaştıkça bende inatlaşıyorum halbuki ortak nokta bulunsa sorun yok. Yapı meselesi anasının oğlu bu çocuk inat konusunda. Büyüyorum diyor, belkide şu 2 yaş çılgınlıklarına giriyor bilemiyorum..

Uykusu var inatla uyumuyor. Ayakta uyukluyorda kesinlikle yatağına yatmıyor, inatızya ben uyutmak için o uyumamak için inatlaşıyor sonra bende sinir harbi onda göz yaş ile sona eriyor.
Halbuki bırak uyumasın, ayakta uyuklasın dama dediği yerde uyuyakalsın, mızmızlansın duyma..Uyumazsada gece daha erken uyusun..

Yemek yemek istemiyor inatla, yok zorla o çocuk o yemeği yiyecek bırak yemesin acıktığında mutlaka birşeyler yer. Sanki gerekli şeyleri yemediğinde gerekli vitaminleri alamıyormuş gibi, sağlıksız oluyormuş gibi geliyor. Bir günde yemeyiversin almayıversin ne olacak.

Zormuş bu hisleri yaşamak yemediğinde uyumadığında doğru olan olmuyormuş gibi kötü anne olunuyormuş gibi hissetmek.
Kararlıyım bugünden itibaren inatlaşmak yok işbirliği var.

16 Aralık 2010 Perşembe

Yeni

Yeni yıla yakın yeni gelişmeler var, yeni kararlar alındı, yeni yıl bekleniyor.

Vicdanla hesaplaşma son sürat. Annelik kısmımda vicdan azabı, suçluluk duygusu, üzüntü.. İş kadını kısmımda heyecan..
Hayırlı haberlerle inş...

7 Aralık 2010 Salı

Kış / Düzen

Dün itibari ile kış geldi sanki Bodruma hafif bir soğuma oldu havada. Sabah o sıcacık yatağın içinden kalkmamak için kendime nedenler ararken sincapın anneeee sesi kaldırıyor sabahları beni. Heleki şu son 2 sabahtır babişkoda kendine nedenler arıyor işe geç kalmak pahasına da olsa, kaç kez çalıyor alarm bilmem..
Anne pek oralı olmayınca bu sefer baba diye sesleniyor, mecbur kalkıyoruz o sıcacık yataktan..
Gündüz uykuları teke mi düşecek bilmem dua ediyorum düşmesin diye. O kadar memnunum ki 2 kez uyuduğuna
Düzenli bir çocuk olacak sanırım tamam dağıtmak istediği zaman çok dağıtıyor herşeyi heryer heryerde olabiliyor ama o yerine komutu geldimi nerden ne şekilde aldıysa yerine koymaya çalışıyor.. Heleki geçen sabah balkonda ayakkabılarını giyip gitmek istedi anlattım şimdi gezme zamanı değil vs diye hadi dedim ayakkabılarını yerine koy. Diğer ayakkabılarının yanına aynı şekilde düzelterek yerlerştirdi tabi ben mestttttt :)
Aferinleri aldı, yeni huyumuz doğru yaptığı şeylerde kendini alkışlıyor..
Seviyorum seni minnoş..

5 Aralık 2010 Pazar

Yastık mevzusu

O ihtiyaç duymadı ama ben ihtiyaç duyduğuna kanaat getirdim ve o uyurken o sıcacık tontiş kafasının altına büyük yumuşak bir  yastık kullanıyorum.
Doğru mu yapıyorum ??

4 Aralık 2010 Cumartesi

Seminer mi? hadi ordan

Seminer varmış dedi glsh çocuktaki değişimler ile ilgiliymiş. Gittik seminere sözde seminere yarım saat geç başlayan, seminerle yakından uzaktan alakası olmayan, sözde vali yarımcısı olan iki lafı biraraya toplayamayan bir adamın saçmalıklarıyla başladı konnuşma, dedim düzelir toparlayacak derken yok gittikçe kötüye gidiyor konuşma çocuk gelişimi ile yakından uzaktan alakası olmayan konular konuşuluyor.30 dk dayanabildim aldım soluğu dışarıda.
Biz ancak böyle seminer yapıyoruz işte. Getirin bir pedagog, bir çocuk psikoloğu mis gibi anlşatsın çocuktaki değişimleri bizde can kulağı ile dinleyelim. Yok birde diyor bilinçsiz çocuk yetiştiriyoruz, adam akıllı öğretin gösterinde doğrusunu yetiştirelim..