30 Ocak 2011 Pazar

Bizim Osman

Evin yeni üyesi Balık Osman. Bahsetmiştimya balıklara aşık diye dün gittik beğendik kendisini ve evini fakat bugün sincap ve ben hastalanınca evden dışarı çıkamadık.
Yağızın halası yetişti hemen, alıp getirmiş azcık ilaç oldu ona. Gel baaa, kalk baaaa, ayyy diye sevdi onu.
Bütün gün yanyana yattık durduk, salgın evimizi sardı dicem ama sanırım bizimkinin pek salgınla alakası yok ana olan ben o sel günü arabadan in bin derken biraz hatta fazlaca ıslandım, e devamlı ağzımın içinde olan ve zaten bir kaç gündür keyifsiz olan sincapta nasibini aldı..

Konu Osmandı nereye geldi. İsim annesi halası, balık osman diyoruz kendisine..
Ailemize hoşgeldin Balık Osman..

Kabus gibi 2 saat..

Mutlaka izleyeniniz olmuştur televizyonda Bodrum sele kapıldı resmen 2 saat içinde heryer yerlebir oldu. Çok araç dere ile sürüklendi hemde bir tanesi içinde insanlarla, çok araç birbirine girdi, çok ev, işyeri sular altında kaldı, çok kişi iş yerinde, çok öğrenci okulda kaldı. Gördüğünüz Ortakentteki sel manzalarının içinde bende vardım hemde yağız arabadayken, kabus gibi 2 saat geçirdim o yollarda.
Dua ettim bize, hepimize, herşey Allahtan dedim, o yola girdim olmadı, bu yola girdim olmadı. Eve ulaşamadan geri döndük çoğu kişi gibi.
Yaşayan herkese geçmiş olsun..


26 Ocak 2011 Çarşamba

Anne kakka

Bugüne not düşelim biraz önce mama sandalyesinin altına girip anne kakka dedi aldırış etmedim. sonra evin içine koku yayılınca anladım ki kakasını yaparken bana söylemiş.
Aferin sana minnoş devamını bekliyorum...

25 Ocak 2011 Salı

Bir günde kaç mevsim..

2 gündür yine gürültülü günlerini yaşıyor bizim memleket. Sabahlara kadar süren gök gürültüsü, sabah açan güneş, öğlen yağan yağmur, akşama dolu şeklinde kaç hava olayını yaşatıyor bize gün içinde. En fenası gök gürültüsü

Bugün pencereden görüntü. Aynı anda yağmur yağdı, rüzgar esti, dolu yağdı, güneş açtı, gökkuşağı çıktı.

18 Ocak 2011 Salı

Yağız sözlüğü

18 aylık olan sincapın sözlüğü. çoğunlukla derdini anlatıyor durumda. 2 kelime çok nadir birleştiriyor. baba gel nil gel en çok kullandığı iki kelime birleşimi..

Anne
aa (al)
abe (abi)
aba (abla)
annieee (anneanne)
aca (aç)
abu (abooo)
ad (at)
Bebi (baby tv)
baba,manne (babanne)
bebe (bebek)
bu (bunu istiyorum),
ba (balık, balon, bal),
Çança (çanta)
toy (soy)
ta (taş)
aabba (ayakkabı)
tuş (kuş)
do (doydum)
pi (pis)
kaka (kaka)
tis (çiş)
tedi (kedi)
havhav (köpek)
tavta (tavşan)
ma (elma)
mu (muz)
çıta (çıkar)
dis (diş fırçası)
cıs (sıcak)
uuuu (soğuk)
otu (oturdum & otur)
too (koy)
dıgıdıg (at)
me (kuzu)
möe (inek)
tadu (tavuk)
del (gel)
ado (alo)

14 Ocak 2011 Cuma

Baaaaaa (balık)



Bir balık canavarı var bizim evde. Canlısı, oyuncağı, resmi fark etmiyor paralıyor kendini baaaaaa diye.
Balıkçıların önünden geçiyoruz pardon geçemiyoruz duruyoruz bakıyoruz, süper marketlerde bizi ararsanız balık bölümündeyiz.
Sabah kahvaltıda verin yiyecek balığı o kadar aşık. Bende bayılıyorum bu duruma çok mesudum :)

Söz etmişken faydalarınıda yazayım haftada 2 kez mutlaka yenmeliymiş, özellikle çocuklara yedirilmeliymiş.

* Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleribulunuyormuş ve bunlarda  sinir hücrelerinin büyüme ve gelişmesinde son derece önemliymiş.
* Protein kaynağıymış.
* A ve D vitamini , fosfor, çinko ve iyot varmış. Bunlarda kemik gelişimine, saç sağlığına, guatr hastalığının engellenmesine ve kanın normal yoğunlukta olmasına yardımcı olurmuş.
* Çocukların beyin gelişimine faydası çokmuş.
* Merkezi sinir sistemi gelişmesine yardımcıymış, göz sağlığında önemliymiş..

Biz şanslıyız buralarda taze balık bulmak çok kolay çok çeşit balık var. Fakat ben olurda bulamayız yada denk gelmez diye mutlaka dolapta dilim somon bulunduruyorum. Fırın poşetinde azıcık yağlayıp ve birkaç sebze koyup pişiriyorum alternatif olabilir sizede..
Yemeyenler içinde balık köftesi de iyi bir çözüm.
Bugünleri benim sincapın yemesi iyi çok şükür. Normal düzene döndü gibi arada cozutuyor ama o kadar olacak. Hiç yemezse zorlamıyorum bekliyorum acıkıncaya kadar abur cubur çok yedirmediğim içinde mutlaka akşam yemeğini güzel yiyor. Yaşanarak tecrübe kazanılıyormuş başlarda üzülüyordum aç kalıyor diye fakat aç falan kalmıyormuş acıkınca zaten yiyormuş. Zorladıkça daha çok zıvanadan çıkıyormuş. Onu yemiyor diye bunu alternatif sunmuyorum, keyfi bilir ister onu yiyecek istermezse onu :)
Hani ilerisi için not olsun banada yeme konusu açılınca en sevdiği yemelikler;
Köfte, pilav, yoğurt, ıspanak, balık, elma, muz, üzüm, mandalin, portakal, tüm çorbalar

4 Ocak 2011 Salı

18 aylık bir sincap / duruma alışık olmayan,sinirleri gergin bir anne

Aynen yazdığım gibi alışık olmadığım davranışlar sergiliyor.. Hani diyorya Dr. Karp 2 yaş durumları 18 - 24. aylarda daha çok ortaya çıkıyor diye 18. aya girdiğimiz günlerde resmen u dönüşü ile davranışları değişti.
Nasıl mı?
3 gündür herşeye benim diyor en çok kullandığı kelime MENİM. Nefret eder oldum şu kelimeden.
Daha sert tavırları oldu daha net, daha negati,f daha talepkar, daha küstah, daha hırçın, daha agresif...
Hayır kelimesinin anlamını anlamaktan vazgeçmiş gibi hayırı duymuyor uymuyor..
Daha rahat tavırları, umursuz.
Resmen dünyanın merkezi benim diyor bu durumda beni gerdikçe geriyor..

Biliyorum hazırlıklıydım ama öyle okumakla olmuyormuş sinirleri aldırmak gerekiyormuş heleki benim sincap gibi daha ılımlı bir çocuk olupta içine canavar girmiş gibi olunca bende sudan çıkmış balığa döndüm..
Abartıyormuyum acaba diyorum kendi kendime suçluyorum hatta kendimi ben mi birşeyleri yanlış yapıyorumda bu kadar geriliyorum diye..
Biliyorum ben ne kadar sakin olursam bu dönemi o kadar sakin atlatıcaz ama iş icraata gelince söylendiği gibi kolay olamıyormuş..
Alışacağız, daha yolun başındayız, öğreneceğiz sakin olacağız..



1 Ocak 2011 Cumartesi

Kesilen saç / bronşiolit sincaplar..

Keyifsizdiya hani dahada keyifsizlendi...
Öksürükten uyuyamayınca, tıkanacak kadar olunca, aynı saatlerde Nil de aynı durumda olup ayrıca kulağım diye ağlayınca soluğu acilde aldık...  Ağlayan, öksüren 2 canavarla acili birbirine kattık.. Sonuç ikiside bronşiolit. Kullanılan şuruplar verilen havalar 3 günde kendini toparlayan sincaplar. Şükür şimdi iyiler.. Şükür keyifleri yerinde..

Yeni yıla girdik artık çok umutluyum bu yıldan güzel şeyler olacak, dilediğim hayalini kurduğum çok şey olacak..Yeni güzelliklerle gelecek..
Yeni yıl ya yeni yıla yenilenerek girelim dedim, uzun senelerdir kullandığım uzun saçlarıma dün itibari ile veda ettim,kocişkoma süpriz yaptım, yeni yıl süprizi..