17 Mayıs 2010 Pazartesi
Milföylü börek
Uzun zaman oldu yapalı.. Yazılacaklar listesinde bekliyordu.. Bugünlerde yeni şeyler türetip yazacak enerjim olmadığı için stoktan kullanıyorum.
4 adet yufka
2 yumurta
1 şişe soda
12 adet yumuşamış milföy hamuru
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1-2 yemek kaşığı yoğurt
Arzuya göre iç malzeme
Yumuşamış 6 adet milföyü bir miktar unla tepsimiz boyutunda açıyoruz azcık yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. 2 adet yufkayı parçalayarak milföylerin üzerine döküyoruz. Süt, yağ, yoğurt,yumurta yı iyice çırpıyoruz,karışımından bir miktar döküyoruz. İstediğimiz malzemeyi döküyoruz. Kalan yufkaları yine parçalayarak malzemenin üzerine koyuyoruz. süt, yağ,yoğurt karışımından döküyoruz. Kalan 6 adet milföy hamurunu tekrar bir miktar unla tepsiye göre açıyoruz. Yufkaların üzerine kapatıyoruz. İstediğimiz şekilde kesip eğer süt, yağ, yoğurt karışımından kaldıysa önce onu daha sonra 1 şişe sodayı döküp bekletebildiğimiz kadar buzdolabında beklediyoruz. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Offf bu ne yawww?
Arkadaşlar,nispet gibi olmasın ama:)) bu enfes böreği yedim ve bayıldım, tarifini de merak ediyordum,gelince alıcaktım Pelincim..Ellerine sağlık hamarat arkadaşım..
SEVGİLERİMLE...
elif beğendiysen gel yapayım yiyelim
şebnem abla afiyet olsun ;)
Yorum Gönder