19 Aralık 2010 Pazar

İnatçıyım / İnatçısın

Bu inat karşılıklı. O inatlaştıkça bende inatlaşıyorum halbuki ortak nokta bulunsa sorun yok. Yapı meselesi anasının oğlu bu çocuk inat konusunda. Büyüyorum diyor, belkide şu 2 yaş çılgınlıklarına giriyor bilemiyorum..

Uykusu var inatla uyumuyor. Ayakta uyukluyorda kesinlikle yatağına yatmıyor, inatızya ben uyutmak için o uyumamak için inatlaşıyor sonra bende sinir harbi onda göz yaş ile sona eriyor.
Halbuki bırak uyumasın, ayakta uyuklasın dama dediği yerde uyuyakalsın, mızmızlansın duyma..Uyumazsada gece daha erken uyusun..

Yemek yemek istemiyor inatla, yok zorla o çocuk o yemeği yiyecek bırak yemesin acıktığında mutlaka birşeyler yer. Sanki gerekli şeyleri yemediğinde gerekli vitaminleri alamıyormuş gibi, sağlıksız oluyormuş gibi geliyor. Bir günde yemeyiversin almayıversin ne olacak.

Zormuş bu hisleri yaşamak yemediğinde uyumadığında doğru olan olmuyormuş gibi kötü anne olunuyormuş gibi hissetmek.
Kararlıyım bugünden itibaren inatlaşmak yok işbirliği var.

7 yorum:

Deli Anne dedi ki...

inşallah başarıya ulaşırsınız.. çok zorluyoruz kendimizi de çocukalrımızı da.. sonunda da sinirler geriliyor, çocuklar aksileşiyor.. bir yerden sonra iş dediğiniz gibi karşılıklı inada biniyor.. kolaylıklar

öznur-ata dedi ki...

ahh ahh ben de önceleri ne inatlaştım..ama yenildim ya da akışına bıraktım diyeyim aslında..çünkü uyumazsa daha erken uyuyor yapmıyorum..standarda bağladım 8 de uyuyacak..o öğlen uyumazsa akşamüzeri de uyuyamaz ancak 8 de çünkü gece kaç kez uyanır bu defa..yemek konusunu zaten artık bıraktım küçük beyin keyfine ara sıra elinde brokoliyle bile dolaşsa da bazen bütün gün nerdeyse sütle duruyor..ne denediysem başaramadım bunun düzenini..neyse sağlıkları yerinde olsunda :))sevgiler size..öpücükler bizden

bahriye-krm dedi ki...

hepimizin bir döneminde oluyor bu karşılıklı inatlaşmalar...bizde geçirdik...2 yaş ve sonrasında mutlaka oluyor...ben uyumak istemiyorum,ben yemek istemiyorum...inşallah çok çabuk geçer bu dönem...

Hande dedi ki...

Benimki de aynı durumda canım, bu aylarda normal demek ki be de rotavirüse bağldım çoğu şeyi ama..

balböcükleri dedi ki...

sakin ol geçici bir süreç.zamana bırak

Yelish dedi ki...

inatlasma varsa demek ki gelisimi yerinde,saglikli bir cocuk:)
Usteledikce daha fena oluyorlar,sende farkina varmissin ki isbirligi var demissin di mi ama:)
Cok yakisikli oldu benim tontonum.
Ya ben senin annenin karnindaki halleri biliyorum
sen dogdun ,yazilara konu oldun bir de inat mi yapiyorsun guzel surat !

uğurlu gelecek dedi ki...

deli anne;bu kadar zorlamasak sorun yok ama işte farkına varıp yoluna sokuncaya kadar olan oluyor..:)
öznur;bende bıraktım akışına bakalım neler olacak..sağlıkları iyi olsun biz deliririz sorun değil:)
bahriye, dedimya 2 ayş durumları herhalde büyüdük demek istiyorlar inş. çabuk geçer
hande; dönemsel demekki hastalıkla alaksı yokmuş..
serpil; inş.
yeliz;ya söyle teyzesi anlat bilsin vallahi ben anlatamıyorum bu arada içimden diyorum senin yazıları okuyunca bunlar iyi günlerin.. kakalar yerlerde dolaşacak desene :))