2 Aralık 2009 Çarşamba

Elmalı rulo kurabiye



Elmalı Rulo Kurabiye

250 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet kabartma tozu
aldığı kadar un

iç malzeme; 4 orta boy elma
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın

Şeker ve rendelenmiş elmalar suyunu salıp yumuşayana kadar pişirilir diğer iç malzemeler eklenir.
Hamur malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Üzeri bir bezle örtülüp 10 dk dinlendirilir.
Hamur 4-5 bezeye ayrılır pizza hamuru gibi açılır 8 eşit parçaya bölünür, bölünen hamurlara malzeme eklenir ve rulo şeklinde sarılır. 170 derecede 10-15 dk pişirilir sonra fırının derecesi arttırılır üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca pudra şekeri eklenip afiyetle yenilir.
 Bazı elmalı kurabiyeler ertesi gün yumuşuyor bu yumuşamayan kütür kütür kıtır kıtır bir tarif :)

3 yorum:

çokoprenses dedi ki...

3 su bardagı pudra sekeri çokmuş yaw.aldırayım da hemen yapıcam,canım çekti:)

uğurlu gelecek dedi ki...

aaaa ayşe 3 çorba kaşığı oooo aman diyeyim yapma sakınnnnn

çokoprenses dedi ki...

zaten araştırdım nette,herkes 3 ç.k koymuş,anladım yanlış yazdıgını.yaptım ben de o gün:)