12 Şubat 2010 Cuma

İştahsızlık / arınma


Biliyorum bizler hasta olunca canımız su bile içmek istemez ama konu çocuk olunca fenaymışş. Şimdi dahada iyi anlıyorum anne seni.
Yemiyor içmiyor anne üzülüyor sıkılıyor. Üstüne gitmeden zorlamadan bir sürü alternatif sunuyorum; ıhlamur, kıymalı sebze püresi, meyve püresi, muhallebi, rezene çayı, anne sütü ıgghh ıgı hiç biri varsa yoksa su. Lıkır lıkır midesi.

Geçer dimi? Eskisi gibi yer? Ne yapılır bu durumda?
Hadi oğluş resimdeki gibi gül bize...

Bir yandan Yağızın iştahsızlığı, öksürüğü, hırıtlısıyla uğraşırken bir yandan da kendimi işe vereyi dedim. Çamaşır yıkandı, çamaşır asıldı, yemek yapıldı, tatlı yapıldı, yağızın odası toparlandı, küçülenler ayrıldı, iş yerimden getirdiğim evraklar vs elden geçirildi atılacaklar atıldı, dosya dolabı toparlandı kısacası arınıldı gereksiz şeylerden kurtulundu.
Bu arınma sırasındada eşimle yazıştığımız romantik yazılara denk geldim, kendi kendime sevgililer günü hediyesi verdim, sevindim....

2 yorum:

Efsun dedi ki...

Ah bende bilirim bu durumlari. Doktorumuz bizi "bebekler ihtiyaclari dogrultusunda isterler" demisti. Merak etme, her nekadar simdi sadece su istesede toparlar yakinda, yer yine yemegini. Gecmis olsun, kiyamam ben Yagiz bebege...

uğurlu gelecek dedi ki...

umuyorum efsun zorlamaya çalıştım birkaç kez çığlık çığlığa gitmiyorum şimdi üstüne..