18 Mart 2010 Perşembe

Kadayıflı..


Bu aralar buralarda çok moda.. Buyrun tarifi

Muhallebi;
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet vanilya
1 paket krem şanti + 1 bardak süt (krem şantiyi hazırlamak için)

kadayıf ;
istenilen miktarda kadayıf
1 su bardağı şeker ortalama 300 gr kadayıf için
Sıvı yağ yada arzuya göre bir miktar tereyağ
fındık yada ceviz


Krem şanti dışında tüm malzemeler karıştırılır muhallebi hazırlanır ve soğumaya bırakılır, krem şanri bir bardak süt ile hazırlanır buzdolabında bekletilir.

İstenilen miktarda kadayıf, şeker ve ceviz yada fındık parçaları teflon bir tavada bir miktar yağda rengi koyulaşana kadar kavrulur.

Hazırlanan muhallebiye krem şanti eklenir ve karıştırılır. Tepsiye önce kavrulan kadayıftan konulur muhallebinin tamamı dökülür kalan kadayıf muhallebinin üstüne eklenir. Birkaç saat sonra yenilir.

ps: Kadayıfların yumaşamaması için buzdolabında bekletmeyiniz...

1 yorum:

glsah dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel gözüküyor..