28 Kasım 2009 Cumartesi

İndirimler..

Bayramya, sözde çoğu yerde indirim var. Örneğin Kipa da bir kaç gün önce 36tl olan montun fiyatını bayram haftası 48 tl ye çıkarmışlar sonra yazmışlar %30 indirimli..(fiyatlar tam rakamlar değil ortalama)
İndirim mantığına bakar mısınız?

Bu arada herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu, güzel bayramlar..

25 Kasım 2009 Çarşamba

Bir miskinlik var üzerimde..

Pek miskin oldum ben bu aralar havadan mı sudan mı bilmem..
Misafir trafiğim var yine bu aralar pek bilgisayar başına oturamadım yazamadım, okuyamadım. Karma karışık bir yazı olacak baştan söyleyeyim. Giriş gelişme sonuç olmayacak yani..

Yağız büyüyor ve büyüdüğünü pek bir hissettiriyor. Birkaç gündür pek bir huysuz ateş mi yook, ishal mii yok, hastalıkmı allaha şükür oda yok ama huysuz işte ne istediği ne yaptığı belli olmuyor eli devamlı ağzında zaten biliyorsunuz, salyaları çenelerinde :) kusukları bollaştı acaba diyorum dişi falan mı çıkacak?? Bayramdan sonra 4. ay kontrolü var doktorumuza soruları liste haline getireyim bari sonra unutuveriyorum..

Oyun istiyor artık ilgilenilmesini istiyor yağız oğlan, çeşitli oyuncaklar gösteriyorum, ce e yapıyoruz, olmadık şeylere gülüp kahkaha atıyoruz, şarkı söylüyoruz.Ellerini daha iyi kullanıyor artık. Sık sım yüz üstü yatırıp kendi kendine debelenmeye bırakıyorum boyun ve bel kasları kuvvetlensin diye.

Saçlarımı kestirdim istemeye istemeye sıkıla sıkıla kestirdim ha öyle kısacık değil tabiki uçlarından ama bana göre kısaldı. Bayılıyorum uzun gür saçlara. Aman ne dökülüyor saçım anlatamam size uçları inceliyor uzamıyor.. Hamileyken ne güzeldi dökülme yok canlı mis gibiydi saçlarım, yağız oğlan 3 aylık oldu tutam tutam dökülüyor sizde de öyle oldumu?

Misafir trafiğinden tatlılar börekler kol geziyor unutmadım Sinangil unuyla yaptığım elmalı kurabiye tarifinide yakında yazıcam, diğer tatlı böreklerin resimlerini çekmeyi unutuyorum ya onlar içinde söz onalarıda ilk yaptığımda resimleyip yazacağım.

Bodrumda bir garip hava hala ince penyelerle geziyoruz insanın dengesinide bozuyor bu durum. Bir yandan iyi ısınma tasarrufundayız :))
Tasarruf dedimde uzun zamandır alışveriş yapmıyor almıyorum tutuyorum kendimi malum çalışmıyorumya aile bütçesine katkı..


Yağız oğlanla öptük sizi..

ps: resim pazar gezmesinden..

20 Kasım 2009 Cuma

Moda benim diyebilene blogunun sahibesi pek şık hediyeler hazırlamış bir bakın derim..;)
http://www.modabenimdiyebilene.blogspot.com/

Kitap siparişlerim geldiii...

Birkaç gün önce verdiğim siparişlerim geldi.. Dr. Harvey Karp'ın kitabını ara ara anca bulabildim çoğu yerde tükenmişti.

Dr. Harvey Karp - Başarılı Bir Çocuk Yetiştirmenin Yolları (eski basımda Mahallenin En Mutlu Yumurcağıymış, yeni adı bu) - Fiyatı 13 tl
Ali Çankırılı       - Benimle Oynar mısın Anne - Fiyatı 8,5 tl
Münire Şafak     - Eğlenceli Masallar -  Fiyatı 13 tl


ps: Fotoğraf makinaım şarjını bulamadığım için telefonumla çektim renkler için özür..

Sinangile teşekkürler..




Sinangil unlarım geldi.. Aaaa neler varmış neler bayıldım resmen. Ben normal böreklik ununu kullanıyordum severek ama kutuyu açtığımda ooo çok çeşit un varmış. Hele kek unlarına bayıldım ilk kez Sinangil üretmiş böyle pakette unu, diğerlerini biliyorum tek kullanımlık karışımlar bu ise 3 kullanım için.
Normal böreklik unuyla elmalı kurabiye yaptım tarifini ve resmini koyacağım yakında.
Diğer unlarıda deneyip paylaşacağım ama ilk işim bademli kek ununu denemek olacak..
Sinangil unlarına ilgilerinden ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum..

19 Kasım 2009 Perşembe

Kayıt..

Blogum sana kaydediyorum :) Oğluş dün itibariyle tam anlamıyla yukarda tuttuğumuz oyuncağına elini uzattı tutmaya çalıştı.. Pek bir değişiklikler var oğluşta büyüyormu ne..
Daha da güzel haberlerini vermek dileğiyle..:))

ps: Pek bilgisayar başına oturamadığımdan ilgisiz bıraktım blogumu bugünlerde geri dönüyorum..

15 Kasım 2009 Pazar

İzleyin..




Bu hafta sonu bir ilk yapıp Yağızı gece annemde bırakıp sinemaya gittik. Geldiğimize hala mışıl mışıl uyuyordu..:)
Bu filmi izleyin..

12 Kasım 2009 Perşembe

Oğlum çıkar elini ağzından..

Ay bayılcam ben çıkartıyorum o sokuyor elini ağzına, soksun bunda birşey yok keyifle emiyor ama emmekle kalsın. Bütün parmaklarını gırtlağına kadar sokup öğürmesin, tıkanmasın..
Denemek için limon bile sürdüm eline ohhh afiyetle şapurtata şapurtata bir güzel emdi :)

10 Kasım 2009 Salı

Fark etmeden diyet..

Marie Claire son sayısında Güzellik ekinde olan Selahattin Dönmezin yazısından alıntıdır :)

Hamilelik sonrası kilo vermeye yardımcı bazı tarifler;

Toksin atıcı : 1 kap içerisine yarım demet maydanoz(saplarıyla birlikte), yarım demet taze nane yaprakları, 1 adet limon, 1 parça ıhlamur ve 2 litre su eklenir. 30 dakika kaynatılır, süzülür. Sabah aç karnına 1 su bardağı hergün içilir.
Metabolik Denge sağlayıcı : 3 litre su içerisine 2 orta boy elma, 1 limon (çekirdek ve kabuklarıyla 4 e bölünerek)1 rulo tarçın,1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 tatlı kaşığı kuru karanfil konulup kaynatılır. 3 ana öğün yemeklerden önce 1 su bardağı içilir.
Detoks ayran ; yarım bardak az yağlı yoğurt içine yarım bardak su, az kıyılmış dereotu, taze nane, taze maydanoz eklenir karıştırılır, akşam yemeklerinde yoğurt yerine içilir.
Havuç ve kereviz suyu ; İki sebzeninde çok güçlü kanser önleyici ve antioksidan etkisi varmış. Haftada birkez 1 ara öğün olarak içilmeliymiş.

9 Kasım 2009 Pazartesi

Bergüzar Korel'in elbisesi



Ya beğenmekle beğenmemek arasındaydım bu kadını ama dış görüntüsü dışında beğendiğim bir yanı olmadığına karar verdim belki ilerki zamanlarda fikrim değişir.:)
Malum hamileya şimdi yeni filminin galasına bu elbiseyi giymiş, çok beğendim ben elbisesini çok romantik çok şık geldi bana biraz gelinliği anımsatıyor ama yinede beğendim hamile olan ve böyle kıyafete ihtiyacı olan izleyenim vardır belki fikir olur umarım..

Sihirli ada

Nette gezinirken gördüm dikkatimi çekti güzel bir siteye benziyor.3-6 yaş aralığı, 7-10 yaş aralığı ve 11-14 yaş aralığı oyunları ve aktiviteleri var bir bakın derim..Üye olmak yetiyor.

http://www.sihirliada.com/

Sabretmeyi öğreniyorum..



Oğluşun gelmesiyle unuttuğum bir şeyi yeniden öğreniyorum, sabretmeyi.. Çalışan arkadaşlar bilirler; iş stressi iş hayatı, yoğun tempo, yetişme koşturma durumları yüzünden sabretmeyi unuturuz, herşey hemen olsun bitsin isteriz ben öyleydim. Sabırlı fakat tez canlıydım birkaç senedir sabırsız ve tez canlı olmuştum. Oğlum bana yeniden sabırlı olmayı öğretiyor. Tabiki çalışmadığım içinde işim daha da kolaylaşıyor.
Emziğini kendisi eliyle çıkartıp parmaklarını ve elini emiyor bense her attığında tekrar emziğini veriyorum. Bu durum bazen 2, bazen 4, bazen 6 kez bazen daha fazla bile tekrarlanabiliyor. Kızmıyorum, sinirlenmiyorum, moralimi bozmuyorum sevgiyle inatla tekrar tekrar emziği ağzına veriyorum.
Yağız tam dışarı çıkacakken kusmayı üzerini batırmayı ve kakasını yapmayı çok sever anneside sabırla temizler üzerini değiştirir :)

Benim olsun..

Elf lede konuştuk herşeye önem veriyoruz fakat makyaj kozmetik dedikmi senelerce kullanıyoruz yani kendi adıma konuşayım ben öyleyim. Senelerdir kullandığım allıklarım var. Hepsini atıp yerine yenilerini almaya kadar verdim. Bakmayın bu aralar flormar çok önde fakat ben senelerdir  flormar ürünlerini kullanıyorum ve çok arkadaşımada tavsiye etmişimdir bunun için yine çoğu makyaj malzememi flormardan almayı düşünüyorum.


FLORMAR TRUE COLOR SHEER MAKE-UP FONDOTEN 38 NUMARA; Tenime en çok uyan ton bu.


FLORMAR TEKLİ ALLIK 86 NUMARA; Okuduğum ve gördüğüm kadarıyla şeftali tonunda.


FLORMAR COLOR PALETTE FAR 5 NUMARA; Grili ve mavili tonlarda olan rengi.


FLORMAR 4LÜ FAR 401 NUMARA ; Kahve tonları

FLORMAR SUPERMATTE RUJ 206 NUMARA; Mat kırmızı çok kullandım birde bu tonda denemek istiyorum.
FLORMAR SUPERSHINE  OJE 13
FLORMAR SUPERMATTE OJE M 105


BVLGARI BLV 2 ; Senelerdir BVL kullanıyorum II yide denemek istiyorum.


BARIELLE TIRNAK ETİ GİDERİCİ Artık evdeyim ya ellerimde devamlı sudaya :) eskisi kadar maniküre para vermek istemediğimden bunu almak istiyorum.


6 Kasım 2009 Cuma

Düğünde...

Bir arkadaşım evleniyor.. Oğluşla dün kına gecesindeydik, bugünde düğünde olacağız..

ps: Sizde kına gecelerinde kına sırasında ağlar mısın. Ben tanıdığım, tanımadığım, sevdiğim sevmediğim herkesin kınasında ağlayabilirim :)

4 Kasım 2009 Çarşamba

Pufff

Ya bir hava vardı Bodrumda dün gece aman Allahım dedirtti çok sık olmadığı için böyle havalar daralıyoruz. Ben pek sevmem böyle fırtına kıyamet seli. Dün gece öyleydi hava uğultular evin içinde dolaştı, zaten başımda ağrıyordu erkenden attım kendimi yatağa..
Sevmiyorum ben kasveti, kara havayı afakanlar basıyor bana, kötü hissediyorum kendimi mutsuz oluyorum. Aslında güzel haberler aldım dün şükür dedim şükrettim bol bol..

Yağızın geciken 3. ay kontrolüne gittik dün. Elf bahsetmişti daha önce doktorumuz hastane değiştirdi, bayıldım ben yeni odasına her yer renkli steakerlarla doluydu beninle birlikte Yağız alamadı kendini onlara bakmaktan bakındı durdu etrafına. Güzel şeyler duyduk doktor teyzeden. Gelişimi gayet yerindeymiş herşey yolunda yani, birtek ilerki aylarda sünnet olma durumu var. Zaten kocişkoyla bende ilerki aylarda sünnet yaptırmak istiyorduk bakalım birkaç ay içinde belli olacak ne olacağı.

2 Kasım 2009 Pazartesi

Sonunda Yağız 3 aylık...


Misafirlerimi uğurladım, aldım bilgisayarımı artık yazmam gereken yazmımı yazmaya karar verdim verdiğim kararı uyguluyorum:) 1 ayda geçti gitti böyle nasıl geçtiğini anlamdan.. Oğluş pek bir keyifli oldu yemeye doyamadaığımız ballı lokma oldu çıktı tabi daha ilkerli aylarda daha da tatlı olacak bunuda biliyoruz. 1 ay dediğiniz neki aslında ama anladımki bebeklerde 1 hafta bile farklılık gösteriyormuş.
Gelelim oğluşa;

Yüz üstü yattığında kafasını yukarıya doğru kaldırıp istediği yöne doğru çevirebiliyor.
Henüz tam olarak tutamasada ellerini oyuncaklarına doğru kaldırıyor sanırım birkaç güne uzanıp alacak.:)
Gülücükleri fazlalaştı anlayacağınız pek güleç oldu
Yüksek sesle çığlıklar atıyor bazen keyifle bazen huysuzlukla
Auuu uuuuu gibi seslerle konuşmalara karşılık veriyor
Çaylarını daha kolay ve çabuk içiyor bende yavaş yavaş miktarını arttırmaya başladım.
Ayaklarını yukarıya doğru kaldırıyor.
Beni gördüğünde heyecanlanıp poposunu yukarıya doğru kaldırıp heyecanlanıyor.
Gündüz uykuları daha düzenli oldu.
Gece gezmelerimizi mecbur değilsek yapmıyoruz. Geceleri evdeyiz yani ama eğer arkadaşımızın evindeysek evdeki işlemleri uyguşayıp sessiz odaya yatırıyorum ama gürültü bir yerdeysek uyumuyor eve geldiğimizde uyuyor :)
Benim sesimi iyice tanımış herhangi biryerden seslendiğimde görmesede seslendiğim yöne doğru bakıyor.
Elleri hiç ısımıyor biliyorum normal ama yinede yarın doktora bir sorayım diyorum.

Yarın 3 ay kontrolümüz var unuttuğum şeyler varsa aklıma gelirse yarın yazarım..