8 Nisan 2010 Perşembe

Domatesli şehriye pilavı / Tavuklu patates yemeği


Domatesli şehriye pilavı (4 kişilik)

2,5 su bardağı arpa şehriye
5 su bardağı sıcak su
istenilen miktarda sıvı yağ tereyağ karışımı
1 tavuk bulyon
2 orta boy domates
tuz

yağda rendelenmiş domatesler kavrulur, içine şehriyeler ve tavuk bulyon eklenip bir miktar daha kavrulur. İçerisine sıcak su ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir.

Tavuklu patates yemeği (miktarları arzunuza göre ayarlayın lütfen ve tavuk yerine arada kıyma kullanıyorum kuşbaşı etlede çok lezzetli oluyor)

tavuk göğüs
patates
havuç
soğan
bezelye
salça
zeytin yağ
tuz, karabiber 
kekik
toz yada pul biber

kuşbaşı doğranmış tavuk göğüsleri kısık ateşte suyunu salıp biraz çekinceye kadar sotelenir, soğanlar eklenir bir süre sonra havuçlar. Bir miktar kavrulduktan sonra salça eklenir arkasından patates ve bezelye eklenir bir süre kavrulur. Hafif üzerini geçecek kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır. Altını kapatmaya yakın tuz,biber ve kekik eklenir altı kapatılır

afiyet olsun

3 yorum:

Hande dedi ki...

Ellerine sağlık canım,çok güzel gözüküyor..

glsah dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşımın..Görüntüsü kadar tatlarıda mükemmeldi.
Mümkünse tatlının tarifinide yazsanda yapsak:))

uğurlu gelecek dedi ki...

yazayım ..:)