8 Ekim 2011 Cumartesi

Hu huu..

İsteyerek bilerek yazmayanlardanım bugünleri hatta bu ayları.Yazmaktansa okumak daha çok zevk veriyor şu zamanlarda belki bu yazıyı yazıp yeniden byes diyebilirim bir süre yada tekrardan istikrarlı şekilde yazabilirim..Bilmiyorum şuanda tek istediğim minik sincap tatlı balık yağız oğlanın bugünlerde yaptıkları gelişimi vs. yazmak Burası benim hatırlama köşem ya unutmayayım taze kalsın diye.


Çok çok mızmızlayan çok çok konuşan ota b. ağlayan ama çok tatlı bıcır bıcır bişey oldu bugünlerde. Sabah gözünü açıyor kendi kendine konuşarak gece gözlerini kapatıyor kendi kendine konuşarak yani tüm gün bıdır bıdır birşey anlatıyor..
Derdini sıkıntısını taleplerini istemediklerini istediklerini anlatacak kadar konuşuyor şükür bazen 4 kelime birleştiriyor güzel cümle kuruyor. En çok sevdiğim kelimesi ok. Anne uyudum ok (uyumak istemiyorum) anne yedim ok (yemek istemiyorum ) olumsuz eki yok yağızda şuanda..


Koca adam gibi söz dinliyor anlıyorki her söylenene tamam evet hı diyor.. Sohbet ediyor kızıyor bağarıyor bildiğin bir birey daha var evde..


Gündüz tamamen bezsiz geziyor dün gecede bezsiz yatırdım sabah kuru kalktı dışarı çıktığında bez bağlıydı geçen gün kipadayız çişim geldi dedi annecim bezin var altında yapabilirsin tuvalet olmayabilir burda dedim anne hayır çişim geldi dedi tekrar ozaman eve gidinceye kadar tut çişini dedim beklemeyi tutmayı öğrensin diye sustu.. Tam çıkıyoruz anne çişim geldi dedi tekrar baktım olmayacak aaa bak burda varmış tuvalet görmemişim dedim babasıyla aldılar wc nin yolunu çok hoşuma gitti. Bakalım şimdilik hayat bezsiz daha güzel diyoruz..
Boya yapmayı, kepçe iş makinaları ile oynamayı kitap okumamı kayu izlemeyi çiçek sulamayı toprakla oynamayı çok seviyor buara.
Pek paylaşımcı değil bu aylarda normal olarak herşey onun herşeye o karar vermek istiyor istediği olmayınca eğer çok kızdıysa elindekini atıyor. Arada krizleri oluyor ama ilgisini başka şeye çekerek yada onu değil ama bunu yapalım diyerek sakinleşiyor..

Yağız oğlan maceralarına bir yenisini daha ekledi.. Dün sabah odasına girdi kapıyı kapattı tokmağın sesini duydum yanına gitmemle kapının kapanması kilitlenmesi bir oldu.. Tokmağı çevirirken sanırım kilidine bastı böylelikle balkon kapılı 3. katta olan odasında kilitli kaldı. Neyseki kilit kırıldı kapı açıldı. Kapı açıldığında en köşeye tünemiş anne korktum diye ağlağan bir can vardı eli yüzü kıpkırmızı ağlamaktan anne bida aptım yok diye diye ağladı sarıldı kıyamam ben sana bu korku sanada bana da yetti
Bugünlük bizden haberler bunlar..

2 yorum:

seda dedi ki...

2009 temmuz doğumlu yağız profilde yanlış okumadıysam..oğlumda nisan 2009 doğumlu..ben de gündüzleri bez bağlamıyorum ama geceleri öğretmek çok zor geliyor..nasıl olucak bilemiyorum..sanki uykusu dağılırsa bir daha uyumaz gibi.-(maşallah size..bana da bekerim
www.gencergenc.com

uğurlu gelecek dedi ki...

hoşgeldin seda.. evet 27 temmuz doğumlu yağız.. 3 gecedir bezsiz uyuyor iyice netleşsin bezsiz günleri yazıcam ama biraz daha geçsin iyice alışsın bezsiz uyumaya.. belki yardımıda olur size..
sevgiler