16 Ağustos 2009 Pazar

Loğusa şerbeti ve gülizar kurabiyesi


Adettir loğusa şerbeti yapılır heleki Bodrumda o olmadan olmaz, gelene gidene herkese ikram edilir. Tarifini vermem gerekirse biraz zor, annem bir sürü baharatı karıştırıp şekerle kaynattı sonra gıda boyası ekledi Bodrumda mutlaka üzerine kavrulmuş çam fıstığı eklenir (bizde küner de denir) karşınızda bu nefiss şerbet.
Ayrıca sık sık yaptığım tarifini bir yakınımız olan Gülizardan aldığım adınıda gülizar kurabiyesi koyduğum yiyen herkes pastaneden mi aldınız hangi pastane vs diye sorduğu kurabiyeler.:) Abartmıyorum gerçekten yapın deneyin...


Gülizar kurabiyesi

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta (sarısı içine akı üzerine)
aldığı kadar un

tüm malzemeler karıştırılır, rulo haline getirilir resimde görüldüğü gibi yan yan kesilir (lütfen elinizle üzerine bastırıp şekil vermeyin )
önce yumurta akına daha sonra toz şeker ve tarçın karışımına batırıp 180 derecede pişirelim.

afiyet bal şeker olsun...

2 yorum:

Mert'im dedi ki...

Afiyet olsun canım nefisdir bilirim. Sanada bol bol süt olsun :)

Şebnem's atölyesi dedi ki...

Gerçekten abartmıyorsun Pelincim..Ben sende lohusa şerbetinle birlikte yediğimde kurabiyeleri pastaneden aldın zanetmiştim..Tabii her pastane kurabiyeside güzel olmaz ama bunlar muhteşemdi..Ağızda TÜY gibi dağılan çok hafif ve lezzetli yediğim en güzel kurabiye diyebilirim..
ELLERİNE SAĞLIK CANIMMM:))
SEVGİLER VE İYİ SENELER...