1 paket petibör bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
yarım paket erimiş margarin
2 çay bardağı süt
Muhallebi;
1 lt süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 yumurta sarısı
7 yemek kaşığı şeker
1 vanilya
yarım paketten az margarin
Bisküviler un haline yakın ufalanır
Erimiş margarin, kakao eklenir ardından yavaş yavaş süt eklenerek yoğrulur.
Orta büyüklükteki cam kaba yada tepsiye bastırılarak yerleştirilir.
Muhallebi malzemelerinin hepsi karıştırılarak pişirilir. Bisküvili tabanın üzerine dökülür. Hemen arkasından üzerine kakao dökülür (muhallebi sıcakken)
Afiyetle yenir..
4 yorum:
canım bloğumu ziyaret etmen beni çok mutlu etti.senin pastanda harika eline sağlık
görüşmek dileğiyle hoşçakal
Daha dün bu bisküvilerden aldım, değişik birşeyler yapayım çocuklara diye :) Hemen deniyorum. Öptükk..
İşte benim favori tatlım sonunda tarifi eklenebildi:))saol arkadaşım:)
gül teşekkür ederim
elifcim çarşamba bekledim sizi de özellikle bu tatlıdan yaptım ama bir dahaki sefere
glsh sen iste herzaman yaparım
Yorum Gönder