9 Haziran 2010 Çarşamba

Brokoliyi nasıl bilirsiniz?


Biz ailecek limonlu zeytin yağlı yada fırında beşamel soslu biliriz.. İlk defa yemek olarak yaptım koca ve oğlan onayından geçti pişirilebilecek yemekler arasına girdi. Tavsiye ederim..

ps: fotoğraf makinasının bataryası hala bulunamadığından telefonla çekilmiş resimdir, renkler pek hoş değildir..

1 brokoli
1 büyük soğan
1 patates
1 havuç
isterseniz kıyma
1 kesme şeker
az tuz
salça

Brokoliler çiçeklere ayrılır az haşlanır (ben taze olan saplarınıda kullandım). soğanlar zeytin yağda hafif pembeleştirilir, salça ilave edilir, arkasından küp doğranmış havuçlar bir miktar kavrulduktan sonra küp doğranmış patatesler eklenir biraz daha kavrulur ve brokoliler eklenir. Kesme şeker ve tuz eklenir kapağı kapalı şekilde dibi tutmaya yakın olana kadar kavrulur. Üzerine gelecek şekilde sıcak su eklenir pişirilir yoğurtla afiyetle yenir.

2 yorum:

lily of the valley dedi ki...

Kiymasiz olarak en kisa zamanda deneyecegim :) Tesekkurler paylasimin icin

uğurlu gelecek dedi ki...

şimdiden afiyet olsun..:)