27 Ağustos 2009 Perşembe

1 ay mı ? ne çabuk


Oğluşu uyuttum, kahvemi yaptım, blog arkadaşların sayfalarna göz gezdirdim sıra geldi kendi bloguma..

Zamanın ne kadar çabuk geçtiğini hep söylüyorum. Oğluş doğalı tam 1 ay olmuş.. Geçen ay bugün doğdu bu karabiber.. Zaman geçtikçe bağımlılık gibi oluyor bu evlat.. Kokusu, ayakları, saçları, anne gibi çıkan ağlaması, gaz çığlıkları hepsi bağımlılık yapıyor.. Tekrar içime sokasım geliyor..:)

Çoğunluğumuzun bir ayı hep aynı geçmiştir henüz alışıyorlar dış dünyaya. İşte bizim 1 ayımız;

Yağızın doğduktan ertesi gün sarılığı 12 ye yükseldi. Yağız 15 günlük oluncaya kadar haftada 2 kez patilerden kan aldırmaya gittik. O ağladıkça benim ağlayasım geldi o minicik ayaklardan bazen kan gelmedi bas bas bağardı yok bende kan canım acıyor diye :( 15 gün içinde 14 e çıktı sonra yine 12ye düştü. 15 gün sonunda ise geçmişti.. Sarılık için çok çook emzirdim zaten yağız emmeyi seven bir çocuk şükürki, uyandırdım uyandırdım emzirdim. Biliyorum doktorlar gerek yok vermeyin diyor ama ben az da olsa su da verdim yağıza yardımcı oldumu bilmem sarılığına, ayrıca işe yarıyormu onuda bilmiyorum sarı örtü örttük ve sarı renkte ışık açıp yatırdım, sabah 8 ile 10 arası akşam üzeri 5:30 dan sonra güneşlettim..


Her bebekte olduğu gibi; 15 gün çok rahat geçti çoğunlukla emdi uyudu. Bol bol hapşurarak burnunu temizledi. Yeni anne adayları varsa o hapşuruklardan telaş yapmayın hapşurarak burunlarını temizleyip rahatlatıyorlarmış..

15 günden sonra ise dış dünyaya alışmaya başlayıp uyumadan geçen zamanı uzadı, uyumadığı zaman bol bol beni babişkosunu, ellerini, çevreyi, evi inceliyor. Uyku saatlarinin normal olarak düzeni yoktu fakat 3. haftadan itibaren düzenli yapmaya çalışıyorum.. 2 saatte bir 8-10 dk arası emziriyorum zaten uyumak istiyorsa emerken uyuyup kalıyor, uyumayacaksa cin gibi açık gözlerle beni inceliyor.. Ortalana günde 3-5 saat arası uyanık kalıyor.


Gaz ağrıları dışında şimdilik sakin bir bebek. Şu gaz neden olur bebeklerde anlamam o kadar canları yanıyor o hava kabarcıkları kaçmasa midelerine ne güzel olur rahat rahat emip uyurlar.. Ananem erkek bebekler daha gazlı olur der hep. Yağızda gazlı bir bebek, gazı geldimi dünyayı görmüyor çıkarıncada ben de o da koca bir ohhhh çekiyoruz..


Bugün 3 günümüz gece uykuları için oğluşa yardımcı oluyorum. 8:30 gibi yıkıyorum, yağlıyorum, masajlıyorum, emziriyorum bazen kundaklıyorum sonra ışıkları kapatıp hafif nini söyleyerek odasındaki yatağına koyuyorum. 3 saate yakın uyuyor, bizim yatma vaktimiz geliyor uyanınca yatağından alıp emzirip yanımda olan ana kucağına alıyorum. o uyuduktan sonra yükses sesle konuşmamaya, fazla ışık açmamaya gayret gösteriyoruz bakalım nasıl olacak gelişmelerden haberdar ederiz sizi..


Misafir yoğunluğumuz biraz azaldı malum Ramazanda girince araya sanırım büyük çoğunluk bayramdan sonra gelmeyi planlıyor, herkese kapımız açık bekliyoruz...


Babamız yoğun çalıştığından dolayı pek oğluşla haşır neşir olamıyor geldiğinde yağız yatağında uyuyor oluyor sadece karşıdan sevip koklayabiliyor biraz üzülüyorum onlar için ama haftasonları acısını çıkartıyorlar..


Bugün ilk ay aşımız var öğleden sonra sağlık ocağına gideceğiz..


Yağızla 1 ay çabucak, bana harika duygular yaşatarak, mis kokulu, az uykulu geçti.. bakalım diğer aylarda neler olacak..



4 yorum:

Efsun dedi ki...

amanin ben bu kara cocugun yanaklarini yerim valla!! masallah diyelim nazar degmesin:) kolik diye bir cd var, tavsiye ederim, bizimde gaz problemimiz cok olmustu hep bu cd yi calmistim sakinlessin diye. birde sana nacizane tavsiyem, sessiz olacagim diye ekstra bir caba gösterme bence. ben acardim elektrik süpürgesini minis uyurken, Leon Can bu yüzden hala gürültüden etkilenmez uyurken. birde yeni dogmus bebeklerin kulaklari zaten okadar da iyi duymuyormus, bir yerde okumustum, dogruysa eger. benim icinde kokla karabiberi, özlemisim bebek kokusunu:)

ELİF dedi ki...

maşallah, ne güzeldir şimdi o, yorumun için sağol, izleniyorsunuz;)

Adsız dedi ki...

öncelikle maşallah yağız a :) umarım diğer günleriz daha az gazlı ve daha bol uykulu geçer:) sevgiler...

uğurlu gelecek dedi ki...

efsuncum gündüzleri çıkarabildiğim kadar çok ses çıkarıyorum tencere tava çekmece elektrikli süpürge gibi :) geceleri ise azcık gürültüyü azaltıyorum..cd yi araştırayım bakayım öyle daha çok kolik krizi olmadı çok şükür ama elimin altında olsun
elif sende izlemdesin..
güldem aminnn diyorum öpüyorum sizi