7 Ekim 2009 Çarşamba

Burçlarına göre çocuklar

Bilmiyorum ne kadar doğru yazanlar bir sitede denk geldim paylaşmak istedim :)

Koç burcu çocuğu



Baştan söylemek gerekir, Koç her zaman çocuk olarak kalır, çünkü hayatı boyunca istediğini yaptıran çocuktan farkı yoktur. Küçük yaşta bu Mars çocuğu, evin gözbebeği olmak ister. Ona sabır ve anlayışla yaklaşmalısınız. Çocuk bir fırtınadır, küçük yaşta ağaçlara tırmanır, bazen düşer her yerini morartır. Ama bu çocuk düşünür. Mesela, bir kez elini yaktıysa, bir daha yeni pişmiş mamaya parmağını sokmaz. Okulda sorun çıkarmaz, ancak ev ödevlerini ihmal eder. Arada sırada kendisine sevginizi ifade edin, o zaman dersleri yapmayı bile göze alabilir.


Boğa burcu çocuğu


İnadım inat bir çocuktur, hiçbir şeyi içinde bırakmaz, kusar. Ne iyi söz ne dayak fayda eder; inadı daha çok perçinlenir. Boğa çocuğu bazen düşünmede ve öğrenmede tembellik yapar. Başka çocukların kavramada güçlük çekitiği şeyleri


Boğa çocuğu çabucak beynine kaydeder; öğrenilen şey hayat boyu kalır. Boğa çocuğu sakin bir anne babaya ihtiyaç duyar. Kendisi aslında uyumlu bir kardeştir. Annesine yardımcıdır. Harçlığının yarısını biriktirir diğer yarısını harcar.


İkizler burcu çocuğu


Bu çocuk başka çocuklara benzemez. Masal ve hikaye dinlemez, her şeyi öğrenmek ister. Hayal dünyası geniştir. Okulda ise derslerini yapmayı unutur, yaramazdır, çıkmadığı ağaç tepesi kalmaz, en yüksek bile ona az gelir. Düşse dahi başka çocuklar gibi ağlamaz, kendine güler. Bu çocuklara disiplin uygulanmaz, onlara sevcen yaklaşmalı, zira zor kullanmak onlarda ters tepki yapar.


Yengeç burcu çocuğu


Yengeç çocuğu çok sevgi ister, onun ruhu çok kırılgandır. Gözyaşı hemen akar, ama güler yüzü de eksik olmaz. En iyi oyun arkadaşı annesi, bir diğeride babasıdır.Yalnız da oynar ve mutludur. Bu çocuğun korkularını yenmesini sağlamak lazım, mesela karanlık odadan, ya da bir köpekten... Sık sık kendini övmeli, ama abartmamalı, şüphelenir çünkü. Okulda iyi bir talebe olur ve ebeveynlerinin sözünü dinler: ilk önce iş sonra oyun. İleride bu ilkeli tutumdan dolayı onlara minnet duyacaktır. O her zaman evine geri gelir, kendi ailesini kurduğu zaman bile. Geçmişi yad edip, hatıraları anımsamak onun için çok önemlidir, çünkü gerçek Yengeç hiç bir zaman yapılan iyiliği unutmaz.


Aslan burcu çocuğu


Doğumdan hemen sonra o ailenin gözbebeğidir, şımartılır ve sevilir. Biraz kendisine ilgi azalmaya görsün, delirir. Bu çocuk çok yeteneklidir. Ne var ki, ona zorla bir şey yaptırılmaz, bu onda çok derin yaralar açar. Başka çocuklarla iyi geçinir, ama kardeşlerine hükmetmek ister. Kendisine yetişkin gibi davranıldığında çok uysal davranır. Okulda parlak bir talebedir ve hedeflerine ancak bu şekilde ulaşacağını bilir. Aslan çocuğu çok sevgi ister. Ebeveynler eğitim ve yetiştirmede bazen hiç çözemedikleri problemler yaşarlar.


Başak burcu çocuğu


İlk göze çarpan onun ilkeli tutumları, kafasına koyduğunu yapmasıdır. Ancak kafasına koyduğunu yapmasının hep bir açıklaması vardır. Mesela, anne ve babasıyla gezmeye gitmek istemez, çünkü dersi vardır, çorbasını içmeyi reddeder, çünkü çorba çok tuzludur. Çok tutucu olmasına rağmen sevgi dolu bir çocuktur ve ebevynlerini üzmez, onları dinler, ancak onların en küçük hatalarını bile dile getirir. Onları sık sık yönlendirip, neyi iyi yapabileceklerini göstermek gerek. Onları motive etmek demek, kendilerine olan güvenlerini sağlamak demektir. Bu zeki çocuk okulda zorlanmayacaktır, mesuliyetlidir ve öğretmenleri onu çok severken, arkadaşları ise kıskanırlar. Öğretmenleri onu özel yetenekleri olduğunu çabuk keşfeder.


Terazi burcu çocuğu


Terazi çocuğu ebeveynlerini üzmez. O çok sadık ve güler yüzlüdür. Kendi kendine oynar ve oyalanır, bağımlı olmaz başka çocuklara. Çok arkadaşı vardır onun, bazen onu kullanırlar,çünkü o güzel söze elindeki son oyuncağı verir. Doğruyu söyler ancak sert davranışları onları üzer. Çoğu işe iteklemek lazım kendisini, neye karar vereceğini her zaman bilemez.


Akrep burcu çocuğu


Akrep çocuğu sık sık yaralı bereli gelir eve, çünkü o arkadaşları ile sürekli dövüşür. Akrep çocuğu öğrenmeye çok meyilli, ama ona sıkı bir disiplin gerek, onun o inadını iyi bir yola sokmak için. Anne ve babasına çok kızmasına rağmen yinede onları dinler. Dayak onun dikkafasını daha çok sertleştirir ve ileride anne babası onun nasıl yoldan çıktığını izlemek zorunda kalır. Hayır, bu çocuğa dayak değil daha çok sevgi ve şefkat gerek, diğer çocuklara göre. Bu ilgiyi ileride fazla fazla ödeyecektir.




Yay burcu çocuğu


Yay çocuğunun kendini kanıtlamak için ailesine ihtiyacı vardır. O yaptığı yanlışları görmezden gelen arkadaş anne baba ister. Doğa düşkünüdür Yay çocuğu ve hayvanlarla arkadaşlık etmek, koşup oynamak ister. Yay çocucuğu dürüsttür, yaptığı yanlışları itiraf eder, aynı güven ve dürüstlüğü ebeveynlerinden de bekler. Okulda arkadaşları ile iyi anlaşır, severek okur, ancak fazla disipline gelemez. Çabuk büyür ve özgürlüğünü ilan eder.




Oğlak burcu çocuğu


Oğlak çocuğunun çok sert bir iradesi vardır. Ilımlı davranmak ona zor gelir. Ancak belli bir düzene alışmak ve ondan bir daha vazgeçmeden yaşamak tam ona göredir. Yaşıtları ile olmak onun hoşuna gitmez. O büyümüş de küçülmüş tavrıyla, anne ve babasıyla veya kendinden büyüklerle birlikte olup gezmek ister. Derslerini yaptıktan sonra odasını hep düzenli tutar. Okulda çok çalışıp, böylece geç anladığını telafi eder. İlerdeki kaliteli yaşantısı, okulda çalışkanlığına iyi derecelerle mezun olmasına bağlanır.




Kova burcu çocuğu


Kova çocuğunu eğitmek zordur. Bu çocuk o kadar özgürlüğüne düşkündür ki, anne babasının öğütlerini dinlemez. Her şeyi kendi yapmak ister ve sıkça da bunu başarır. Okulda notları iyidir, yükseleni buna engel olmazsa tabii. Okulda sevilir çünkü onunla her türlü macera yaşanabilir. Kova çocuğu inatçıdır, çünkü verilen emirlere itaat etmek istemez. İyilikle yaklaşım onları değiştirir ancak, çok fazla olan enerjilerini tüketmek için faydalı spor ve oyun alanlarında faaliyet göstermelerini sağlamak lazım.




Balık burcu çocuğu


Balık çocuğu bebekken o kadar tatlı ve sevimlidir ki, neredeyse hep bebek kalsın istenir. İşte bu gerçekleşiyor ve balık çocuğu ileride kendi çocukları dahi olsa, ruhunda hep o çocuğu yaşatıyor. Bu onun o masal ve hayal aleminde yaşamasından ileri geliyor. Balık çocuğu neşelidir ancak istediğini ağlayarak yerine getirmek ister. Ebeveynler buna aldırmamalı ve ona taviz vermemelidir. Hiçbir çocuk onun kadar oyun düşkünü değildir. Dünyayı unutur, okul ödevleri de dahil. Ancak gerçekler ona hatırlatıldığında hiç muhalif olmaz. Öğretmenleri onu iyi davranışları sayesinde severler. Bu çocukları eğitmek çok zor değildir, önemli anlarda kendi istediklerini

4 yorum:

Yelish dedi ki...

oyyy benim hassas yengec oglummm :)

Efsun dedi ki...

ben ikizler cocugu leon can terazi anlasacagiz gibi geliyor:) terazi cocuklari dogruyu söylerlermise bir örnek hemen:) bu aksam yatmadan önce yataginin cibinligini cekmis parmaklarin arasindan leon can, yatakta alis te yatiyor, oyuncagi. aa kim yapmis bunu böyle, alis mi dedim, ii leon can dedi benim dogrucu oglum gülerek:) sevgiler

uğurlu gelecek dedi ki...

demekki doğruluk payı varmış yazanların bakalım benim oğluşa da uaycak mı:)

balböcükleri dedi ki...

valla ikisinide okudum.boğa ve oğlak.bazısı tuttu bazısı tutmadı.