24 Ekim 2009 Cumartesi

Soru?

Şimdi sorarım tecrübeli annelere, Yağız 3 aylık oldu bu zamana kadar kucakla pek haşır neşir olmadı. Hala belli zamanlarda kucağa alınır ama bir iki gündür sık sık mızırdıyor kucağa alınınca daha sakinleşiyor.
Benim yorumum; Artık herşeyin daha çok farkında olduğu için etrafını tanımak istediği için çok sık yatmak istemiyor ki etrafına bakınabilsin. Yani yatmak istememesinin sebebi etrafa bakabilmek için..
Sorum şu, haklımıyım? Aynı şeyi yaşadınız mı? Neler yaptınız?

8 yorum:

Yelish dedi ki...

Doktorun bana soyledigi suydu ;mizmizlandigi zamanlarda , agladigi zamanlarda muhakkak kucagina al , ilgiye ve sevgiye ihtiyaclari vAR.
Sahanesin , kendi kendine odasinda uyuyan ,kucaga alismamis bir bebek olacak belli ki
Simdi dunyayi tanimak istiyor..Birde ne tuhaf ,insan gercekten unutuyormus , ben sasiriyordum unutanlara..1 yil once 3 aylikti ama o zamanlar neler yaptigini unutmusum bile :0 Simdi girip bakicam yazmismiyim o aralar hehe

elfeyp dedi ki...

Uluç Ege de başladı buna.3. ay değişimlerin hızlandığı zamanlar bence. Bundan sonra hem sana daha düşkün ama hem de bir yandan merak içinde olan bir bebeğin var :) Kolay gelsin:)

uğurlu gelecek dedi ki...

ya yeliz unutuluyor aslında detay detay yazmak lazım buraya hafıza tazelemek için.. ayrıca belli zamanlarda dediğim zamanlar olabildiğince kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum oğluşla ama her ağladığında her mızırdandığında almıyorum kucağıma konuşup sakinleştirmeye çalışıyorum.
elif evet sanırım 3. ay değişime hazır ol hazırla kendini anne ayı..:)

Unknown dedi ki...

Okurken birden içim cız etti. Ben Eloşum 3 aylıkken işe başlayacağım şimdiden içimi sızlatıyor bırakıp gitmek.

uğurlu gelecek dedi ki...

yaaa dağlar kızı şimdi sen yazınca benimde içim cızz etti.. ama üzülme

My Smitten World dedi ki...

ben oglum agladiginda hep kucagima alirdim - cünkü yelizinde yazdigi gibi - onlarin sevgiye sefkate ihtiyaci var... cok duyardim etraftan, "kucagina cok aliyorsun" diye - ama hic umursamadim! Cünkü en gec emeklemeye basladiginda, yürüdügünde zaten bir daha öyle kucaginda durmayacak, kafasini omuzuna koyup etrafi seyretmeyecek - özgür olmak isteyecek. Bu zamanlarin muhakkak tadini cikar!

Defnenin Annesi dedi ki...

Kesinlikle kucağına almalısın, kokusunu icine çekmelisiniz. Defne hep kucaktaydi ama sonra kendi istemedi. Simdi gel deyince benden kaçıyor en fazla 1dak kucakta oturuyor.

uğurlu gelecek dedi ki...

yok canım sizde ne yaptınız beni tabiki yağızı sık sık alıyorum kucağıma fakat bu aralar bunu dahada çok istiyor. 5 dk,10 dk yetmiyor ona..:) yoksa ben onu hiiç yere bırakmak istemiyorum sabaha kadar tut deseler tutarım yani okadar :)))